Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 U starosty Strakonic Břetislava Hrdličky se potkali gymnazisté

 STRAKONICE - 22. listopadu 2016 - 00:00 - Desítku zahraničních studentů, tentokrát ze Slovenské republiky, přijal na radnici starosta Strakonic Břetislav Hrdlička v pondělí 7. listopadu. V rámci výměnného pobytu Erasmus se studenti strakonického a slovenského gymnázia po celý týden zabývali projektem nazvaným Kde budu doma, který mapuje uplatnění absolventů českých a slovenských gymnázií.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, PR, strakonická radnice

www.dre-kon.cz   

   Při více než hodinovém setkání studenti Gymnázia Janka Jesenského ze slovenských Bánovců nad Bebravou společně se studenty strakonického gymnázia diskutovali se starostou města Břetislavem Hrdličkou o rozličných tématech. Ta se mimo jiné dotkla i rozdělení Československé republiky, přestože v tu dobu nebyli tito studenti na světě. Ale také například Evropské unie a postoje starosty města k této instituci.

   Vzhledem ke zhruba srovnatelné velikosti obou měst bylo možné porovnávat potřeby a přání mladé generace na vybavenost měst, služby a například i kulturní vyžití.

   Starosta Břetislav Hrdlička objasnil, proč se které investiční akce ve městě realizují a naopak s jinými je nutné z důvodů omezeného rozpočtu počkat. Na závěr vyjádřil přání, aby cesta budoucích absolventů Gymnázia Strakonice vedla na vysoké školy a oni se jako odborníci vraceli do svého rodného města a pomáhali tvořit jeho budoucnost.

   Slovenští studenti si odnášeli věcné upomínky na návštěvu Strakonic.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist