Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Nemocnice Strakonice má další monitory dechu novorozenců

 STRAKONICE - 4. listopadu 2016 - 15:30 - Pět dalších monitorů dechu novorozenců získalo před časem Gynekologicko-porodnické oddělení Nemocnice Strakonice, a. s., díky projektu Nadace Křižovatka "Maminko, dýchám". Ten pomáhá nově narozeným dětem ohroženým Syndromem náhlého úmrtí kojenců (SIDS). 

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, Nemocnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Monitory značky Babysense II za téměř 15 tisíc korun budou hlídat nově narozené děti, ohrožené Syndromem náhlého úmrtí. Přístroje byly zakoupeny z finančních darů, které poskytly společnosti NAFO Strakonice, Lodní servis Strakonice a Swietelsky.

Na snímku přebírá monitory dechu ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala od Miloslavy Stibůrkové, regionální manažerky Nadace Křižovatka pro Čechy

   "Monitory dechu jsou citlivé přístroje, které mají omezenou životnost. Proto hledáme podporu u sponzorů a dárců i v jednotlivých regionech, abychom pomohli zajistit průběžnou obnovu těchto přístrojů v nemocnicích," popsala Miloslava Stibůrková, regionální manažerka Nadace Křižovatka pro Čechy.

   "Monitory na našem gynekologicko-porodnickém oddělení rozšíří péči o novorozence. Dnes zde máme 29 monitorů a jsou ve všech lůžkách a inkubátorech. Využíváme je i na dětském oddělení pro hospitalizované novorozence a kojence. Současně si monitory mohou zapůjčovat i rodiče domů po propuštění svých dětí z nemocnice," sdělil ředitel strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

   S Nadací Křižovatka spolupracuje Nemocnice Strakonice, a. s., již od roku 2009. V Rámci projektu "Maminko, dýchám" obdržela sponzorsky již 24 monitorů. Nadace se také podílí na zapůjčování monitorů dechu rodičům do domácího prostředí.

   Cílem a smyslem projektu "Maminko, dýchám" je vybavit české nemocnice a jejich porodnická a novorozenecká oddělení monitory dechu pro každé lůžko a miminko. Dále pak umožnit rodičům vypůjčení monitoru dechu na nezbytně nutné období, když odcházejí z porodnice se svým děťátkem domů.

   K syndrom náhlého úmrtí kojenců SIDS dochází nejčastěji u dětí od narození do šesti měsíců. Dochází k němu náhle a neočekávaně, u dětí, které nejeví žádné zdravotní problémy. Přichází bez varovných signálů, když dítě spí, a proto je monitor dechu jako anděl strážný, který hlídá dech těch nejmenších.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist