Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: O posvícení všechno to voní, tak jako v Bavorově

 
BAVOROV - 19. října 2016 - 15:33 - V bavorovské tržnici to v sobotu 15. října o farmářském posvícenském trhu opravdu vonělo báječně. No posuďte sami...

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Nebyly to jen obvyklé bramboráky místních hasiček nebo tradičně nabízené cukrářské výrobky, ale tentokrát i houstičky a česnekové placky z rukou členek týmu pekaře Augustýna Sobotoviče, a také posvícenské hnětýnky. Ty přichystaly pro malé návštěvníky trhu paní učitelky z Mateřské školy Bavorov, které je zde dětem pomáhaly zdobit.



   Pro školáky i dospělé připravila základní škola program o recyklaci a třídění odpadu, skládání puzzlí i možnost rozdělit obrázky s přebytky z domácností do papírových kontejnerů správné barvy a druhu.



   Pod dohledem dospělých si zájemci směli připravit krásnou podzimní dekoraci z vyřezané dýně. Tu největší však vcelku vystavovali členové Českého zahrádkářského svazu, základní organizace Bavorov, spolu s mnoha dalšími výpěstky z letošní úrody. K vidění byla jablka několika odrůd, voňavé hrušky, rajčata a papriky různých tvarů a velikostí i další zelenina, nechyběly ani pestrobarevné jiřiny. Prodejní sortiment trhu nabízel kromě přímého občerstvení i množství dekorativního a potravinového zboží.


   O hudební bonbónek se tentokrát postarala Staroratíškovská cimbálová muzika. Hosté trhu si mohli moravské písničky nejen poslechnout a zazpívat, ale i zatančit při podmanivých tónech strun čtyř nástrojů. Přestože se mnozí návštěvníci trhu po poledni rozprchli, zbylí vytrvalí příznivci cimbálovky si působivou muziku užívali výjimečně až do 14 hodin.

   Listopadový farmářský trh 19.11. se již ponese v duchu nadcházejícího adventu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist