Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 V nemocnici je k dispozici plicní ambulance k prevenci fibrózy

 STRAKONICE - 17. září 2016 - 10:47 - Nemocnice Strakonice se zapojuje do celosvětového týdne prevence plicní fibrózy, který probíhá od 17. do 25. září. Ambulance plicního oddělení tohoto zdravotnického zařízení je otevřena všem zájemcům, kteří se budou chtít nechat vyšetřit na toto onemocnění.

 Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Pacienti budou vyšetřováni po předchozí telefonické domluvě s primářkou MUDr. Alenou Dvořákovou. K objednání nepotřebují doporučení praktického lékaře. Zájemci o vyšetření mohou využít telefonní čísla: 383 314 350, 383 314 351.

   Týden 17. - 25. září je celosvětově věnován pacientům s tzv. idiopatickou plicní fibrózou (IPF). Jeho smyslem je připomenout veřejnosti i odborníkům, že přestože IPF není tak častou nemocí jako vysoký krevní tlak nebo cukrovka, je třeba s ní počítat. "Lékaři by neměli podceňovat poslechové vyšetření svých pacientů a pokud zaznamenají tzv. krepitus, zvuk podobný rozevírání suchého zipu, měli by nemocnému věnovat patřičnou pozornost a nález nebagatelizovat. Pokud je diagnóza IPF stanovena včas, dokud má pacient dobrou kvalitu života a uspokojivé plicní funkce, může léčba oddálit pokles plicních funkcí," sdělil ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist