Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Po 66 letech pomník uctí bratra Krále Šumavy Bohumila Hasila

 ČESKÉ ŽLEBY - 5. září 2016 - 8:41 - Šedesáté šesté výročí tragického šumavského příběhu vzpomeneme v sobotu 10. září. Od 15:00 hodin se u Českých Žlebů uskuteční odhalení pomníku Bohumilu Hasilovi. Toto místo, kde byl bratr Krále Šumavy střelbou smrtelně zraněn, nebylo veřejnosti známé dlouhých 65 let. Bude zároveň vysvěceno knězem Karlem Falářem z Volar.

 Z redakční pošty: Pavel Horešovský, Strakonice

www.dre-kon.cz   

Pro veřejnost je toto pietní místo nejlépe přístupné pěšky nebo na kole po zpevněné cestě odbočující ze silnice Hliniště – České Žleby vpravo do bývalého Dolního Cazova, kde se odbočí doleva nahoru po cyklostezce směrem na Mlaka.

   Vzdálenost od odbočky ze státní silnice k pomníku je cca 2,5 kilometru. Pro starší a hůře chodící účastníky bude s časovým předstihem k dispozici mikrobus na parkovišti u hřbitova v Českých Žlebech, a to od 13:30 hodin.

   Souřadnice místa pro GPS: 48°52’52.018‘‘N, 13°44’51.874‘‘E
48.8811161N, 13.7477428E.

   Pomohli najít místo poslední společné cesty bratrů Hasilových:

   Jsem velice rád, že se mi podařilo dosáhnout cíle a všeobecně po 65 létech domněnek, nejasností, pochybností a v poslední době i falešných informací a jednání od "přátel" Šumavy, vybádat, najít a určit tak hledané a správné místo tragické události, která ukončila poslední společnou cestu bratrů Hasilových.

   Proto upřímně děkuji všem, kteří mi jakkoliv pomohli a umožnili toto zrealizovat. Zejména však žijící legendě zdejšího kraje a účastníku této události panu Josefu Hasilovi – Králi Šumavy z Chicaga, jeho synovi Josefu Vávrovi, Jaroslavě a Jiřímu Hasilovým - nejbližším příbuzným Bohumila.

   Dále pak děkuji Laddy Královi z Michiganu, Vladimíru Nyklesovi, Ing. Ctiradu Moulisovi, Ing. Dagmar Tomanové, Mgr. Andree Karlovcové, Vlastimilu Schartnerovi, Josefu Drašnarovi, Josefu Hanušovi, Josefu Krejsovi, Slávku Popelkovi, Františku a Josefu Holoubkovi, Josefu Hanusovi, Správě Národního parku Šumava a dalším přátelům.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist