Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Pacienti se budou léčit ve veselejším prostředí

 STRAKONICE - 2. září 2016 - 10:03 - Pacienti z Oddělení následné péče Nemocnice Strakonice se budou léčit v příjemnějším a veselejším prostředí. Pokoje i chodby tohoto oddělení nově zpestřují obrázky malířky Magdy Veverkové. Ta vyzdobila už i dětské, neurologické a porodnické oddělení a chodby nemocnice.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   "Výzdoba oddělení následné péče vznikla díky podpoře Nadačního fondu Zdeňky Žádníkové – Volencové a několika dalších soukromých firem i osob. Fond naši nemocnici dlouhodobě podporuje a díky němu tu stonají veseleji například malí pacienti," uvedl předseda představenstva Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

Vpravo náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská a herečka Zdeňka Žádníková – Volencová.

   Oddělení následné péče bylo koncem letošního ledna i se sociálními lůžky přestěhováno do nově zrekonstruovaných prostor budovy NORD. Pro pacienty vyžadující dlouhodobou péči to znamená výrazné zkvalitnění komfortu pobytu v nemocnici. Celková investice do modernizace této části nemocnice dosáhla 1,8 milionu korun bez DPH. 

   Vedle šestatřiceti lůžek následné péče oddělení disponuje také pěti lůžky dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče a osmi sociálními lůžky. Výhodou nových prostor je bezbariérový přístup do všech místností s možností využívání přístrojového vybavení rehabilitačního oddělení, které se nachází ve stejném patře. Oddělení je vybaveno kompletně novým mobiliářem.



   "Oddělení následné péče slouží zejména dlouhodobě hospitalizovaným a starším pacientům, kteří mnohdy nemají nikoho, kdo by se o ně staral. Nezapomínáme na ně ani v ostatních krajských zdravotnických zařízení. V některých nemocnicích pro ně zajišťujeme donášku nákupů, bezplatné kadeřnické a pedikérské služby, jejich pobyt zpestřujeme pomocí divadelních představení, léčbu podporujeme například canisterapií. Vyzdobené pokoje jsou další částí mozaiky a vlastně už takovou samozřejmostí," řekla náměstkyně jihočeského hejtmana Ivana Stráská.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist