Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

FOTO: Plechové mazlíčky Škoda 110R Coupé hostilo koupaliště

 BAVOROV - 26. srpna 2016 - 11:47 - Areál koupaliště v Bavorově se o předposledním srpnovém víkendu do posledního místa zaplnil majiteli i příznivci "škodovek", přesněji řečeno typu Škoda 110R Coupé, a jejich plechovými mazlíčky. Již pošesté se legendární sportovní vozy a jejich šoféři setkali v rámci mezinárodního srazu.

 Text a foto: Renata Fencová

www.dre-kon.cz   

   Cílem srazu bylo zúčastnit se sobotní patnáctikilometrové spanilé jízdy a připomenout fanouškům i ostatní veřejnosti nezapomenutelný luxusní typ automobilů z produkce AZNP Kvasiny v letech 1970 – 1980.



   V pátek večer se po příjezdu a registraci nadšení vlastníci "erek" i s doprovodnou posádkou shromáždili při společném zahájení a doplnění organizačních informací k sobotní přehlídce všech vozů na náměstí ve Vodňanech i dalšímu programu. Následovala volná zábava, výměna poznatků, instruktáž pro příchozí hosty a po setmění videoprojekce z minulých srazů.



   Běžně používané vozy či hýčkané "členy rodiny" několika barev a různých odstínů s příhodnými názvy jako Zelená střela, Červený drak, Žluťásek nebo i Želvička a ERKO, lákaly zdejší řidiče i dětské diváky. V sobotu pak na minutu přesně vyrazila v 10:00 celá kolona vozů směrem na Vodňany. Zde se odehrála výstava všech téměř 160 vozů, motocyklů, fotografování, občerstvení a ostatní program.



   Odpoledne se při zpáteční orientační jízdě dvěma různými trasami vozy zastavovaly na bavorovském náměstí nejen kvůli nadšeným zvědavcům, ale posádky zde na nádvoří Panského domu plnily drobný soutěžní úkol - hod pneumatikou na dálku. Letošní sraz završilo večerní setkání účastníků v KD Bavorov.



   Velký obdiv patří nejen iniciátorům i organizátorům akce a jejich celoročním přípravám, ale také všem zúčastněným za jejich odhodlání přijet z blízkého okolí či ze vzdáleného Bernu a Vranova nad Topľou i ochotu předvést příchozím své vozy. Přejeme všem hodně kilometrů bez poruch a nehod i mnoho dalších takových setkání!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist