Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 FOTO: Propagace hasičů a soutěž O pohár starosty Bavorova

BAVOROV - 26. srpna 2016 - 11:31 - Na trase VIII. propagační jízdy Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska se město Bavorov zařadilo mezi téměř čtyřicítku obcí, kde se v sobotu 20. srpna zastavil historický hasičský vůz PRAGA RN z roku 1934 se svou posádkou.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Její trasa v letošním roce spojuje místa konání mistrovství republiky v požárním sportu České Budějovice a Brno. Z Vyššího Brodu až do Brna vede pouť hasičského veterána, ať už po vlastních kolech nebo na přepravním podvozku.



   Po nečekané noční opravě vozu se bavorovským hasičům ukázala "pragovka" na prostranství u hasičárny v celé kráse právě v den místní soutěže O pohár starosty města. Po úvodním ceremoniálu, představení osádky i doprovodu, přivítacích zdravicích i výměně pamětních stuh na prapory, se všem účastníkům předvedl bavorovský hasičský potěr při ukázkách požárního sportu.



   Zatímco Praga RN z Centra hasičského hnutí Přibyslav pokračovala ve svém putování, sešlo se na stejném místě odpoledne šest mužstev a devět skupin žen, aby tito dobrovolní hasiči a hasičky změřili své síly v požárním útoku. Jednotlivá družstva startovala podle stanoveného pořadí za mohutného povzbuzování kamarádů i rodinných příslušníků. Vzhledem k horkému počasí přišla přihlížejícím fanouškům vhod vodní sprška při cílení terčů.



   I když se v roce 135. výročí založení zdejšího hasičského spolku nepodařilo místním týmům vybojovat pomyslné zlato, bavorovské Žabičky zabodovaly a skončily za Litochovicemi druhé. Třetí příčku obsadily hasičky z Malenic. Muži se na stupních vítězů seřadili následovně: 1. Čichtice, 2. Drahonice, 3. Bílsko.



   Nejlepším byly rozděleny poháry a další ceny, ale i na ostatní se dostaly obvyklé odměny. Zdar hasičům i požárnímu sportu!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist