Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Hejtman Zimola: Obec Cehnice vyhrála, protože opravdu žije

 CEHNICE - 16. srpna 2016 - 20:10 - Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola upřímně pogratuloval starostce Cehnic Heleně Sosnové ke Zlaté stuze určené pro nejhezčí letošní jihočeskou vesnici. Stalo se tak v pátek 12. srpna během slavnostního vyhlášení Vesnice roku 2016 Jihočeského kraje.

 Text: Hana Brožková, foto: Radek Šíma - oba z Kanceláře hejtmana, Krajský úřad Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   Jak bylo už dříve zveřejněno, vítězné stuhy získaly kromě Cehnic i další obce. Bílou stuhu Čejetice, Modrou Nišovice, Oranžovou Popelín a Zelenou Albrechtice nad Vltavou. Všechny si podle hejtmana cenu zasloužily hlavně za to, že dlouhodobě zlepšují podmínky pro život svých obyvatel a starají se i o spolkový život v obci.

   "Upřímně gratuluji Cehnicím, cenu si určitě zaslouží za bohatý společenský a kulturní život, za to, že nejde jen o místo pro přespávání. Chtěl bych poděkovat nejen jim, ale všem obcím, kde se pracuje na neustálém zlepšování podmínek k životu, kde jsou aktivní spolky, hasiči, myslivci, prostě kde se dobře žije," uvedl hejtman a pochválil obce za to, že finanční podporu z kraje dokáží účelně využít.

   "Jsem rád, že kraj podporuje život na vesnici z mnoha dotačních titulů, opravdu důležitá je však skutečnost, že je tato podpora na vesnicích opravdu vidět," upozornil Jiří Zimola. Dále uvedl, že například za vítězství v soutěži Vesnice roku Jihočeského kraje 2016 obdrží Cehnice půl milionu korun.

   Jak obec s penězi naloží, už má starostka Helena Sosnová jasno. "Budujeme právě vývařovnu a finanční odměna od kraje ve výši půl milionu korun se tak bude hodit," plánovala starostka, pro kterou je vítězství v soutěži velký úspěch.

   "Podařilo se nám ukázat komisi, jak zde žijeme a co se nám za poslední dobu podařilo. Pyšní jsme zejména na naši školu a její okolí a fungování našich občanských sdružení," uvedla starostka s tím, že slavnostní odpoledne je věnováno hlavně obyvatelům obce. Rozhodli jsme se, že na oslavu našeho vítězství si dnes uspořádáme takový malý letní ples," usmála se starostka.

   Cehnice jsou tradičním účastníkem soutěže Vesnice roku a letos poprvé získaly Zlatou stuhu. Mohou se však pochlubit umístěním ve Zlatém pásmu soutěže ENTENTE FLORALE EUROPE a nejvyšším bodovým ohodnocením v mezinárodní soutěži International Challenge.

   O jejich vítězství v letošním kole soutěže Vesnice roku Jihočeského kraje rozhodla desetičlenná komise v čele s předsedou Pavlem Kašpárkem. Do 22. ročníku této soutěže se přihlásilo celkem 21 obcí. Nejvíce na Strakonicku – šest, na Českobudějovicku čtyři, na Jindřichohradecku, Písecku a Prachaticku tři a na Táborsku dvě.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist