Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 FOTO: Ať se ten červený kohout Čichticím už zdaleka vyhýbá!

 ČICHTICE - 15. srpna 2016 - 15:32 - Mottem dne "Již celých 90 let jsme tu pro Vás. Jen jednou (v roce 1986) nám shořela hasičská zbrojnice" zahájily bezmála dvě stovky dospělých i dětí, těch povolaných či civilních návštěvníků, v sobotu 6. srpna v Čichticích oslavu 90. výročí založení zdejšího sboru dobrovolných hasičů. Ten k tomu dni čítal 53 členů.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Čichtice a Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Prostorná louka lemující cestu na kraji vesnice vhodně posloužila pro účel akce i pro rozmístění současné a historické hasičské techniky. Úvodní nástup sezval k představení všechny místní i přespolní hasiče a reprezentanty oficiálních hostů, zástupců města Bavorov i okresních a okrskových sdružení hasičů, kteří pronesli své zdravice. Poté následovalo zasloužené ocenění a odměnění dobrovolných hasičů medailemi.

   Další časový prostor potřebný pro přípravu k uvedení do provozu dobové hasičské techniky vyplnili příchozí posezením v ochranném stínu stanů, konzumací přichystaného občerstvení a poslechem kapely JISTA. Malí i velcí zájemci si užívali při okružní jízdě bryčkou taženou koňským spřežením ze stáje z Borčic nebo obdivovali staré hasičské stroje.

   Především parní stříkačku z roku 1909 dovezenou kolegy ze SDH Netolice i historickou ruční stříkačku, dopravenou pro slavnostní den do Čichtic z Bavorova. Praktická ukázka její funkce zaměstnala průběžně dvacítku siláků, kteří na povel po skupinách rytmicky pumpovali vodu hasící jazyky plamenů v kupách slámy.

   Nakonec došlo i na příjezd profesionálů z Vodňan, ti v praxi předvedli současnou požární techniku. Když byly všechny cvičné ohně dočista zlikvidovány, nastal čas na atrakci pro děti. Do pěnového moře se vrhali prckové i školáci, za chvilku byli všichni k nerozeznání zbarvení na bílo. Ani dospělí však nepřišli zkrátka při zápolení družstev v netradičních disciplínách. Hod hasičákem, přetahování lanem a chůze na lyžích pro více osob pobavila samotné soutěžící i fandící diváky.

   Pohodově rozjeté odpoledne v režii zdejšího sehraného gangu domorodců, "naplaveniny" i chalupářů za podpory spřátelených SDH pak pokračovalo volnou zábavou. Ať se červený kohout Čichticím zdaleka vyhýbá!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist