Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Za pohádkovým divadlem na hradě Helfeburku

 HELFENBURKU - 26. července 2016 - 7:48 - V průběhu třetího červencového týdne se mohli příznivci pohádek vydat k Bavorovu na romantickou zříceninu hradu Helfenburku. Po nově opravené cestě díky LČR – Lesní správa Vodňany vyrážely pěšky nebo na kole na vrch Malošín rodiny i celé skupinové výpravy, ti úplně nejmenší se nechali nahoru vézt v kočárcích. 

 Z redakční pošty: Renata Fencová 

www.dre-kon.cz   

   Tradiční letní divadelní týden nabízel dětská představení, vtipným bonmotům herců se však nasmáli i dospělí. Hrdinové příběhů často potřebovali asistenci z řad diváků, ti pak byli za své výkony odměněni bouřlivým potleskem publika.

   Všestranní divadelníci bavili příchozí i pěveckými produkcemi a hudebními výkony. Aplaus pak nebral konce, žádosti o přídavky byly ochotně vyslyšeny. Po skončení pohádek se návštěvníci Helfenburku trousili po celém areálu, zájemcům o prohlídku objektu dával k dispozici nynější správce Jaroslav Pížl vytištěné průvodce.  

   Travnaté prostředí nádvoří hradní zříceniny pak vybízelo k polehávání na pažitu, konzumaci přichystaných svačin i odpočinku po pěší túře a výstupu na věže.  

   Cestou zpět k parkovišti se pak mnozí výletníci proměnili v trpělivé houbaře a nadšené přírodovědce, hledali v okolním lese bedly a hříbky nebo obdivovali velká mraveniště. Fandové turistiky mohou navštívit Helfenburk v aktuální otevírací době, pan "purkrabí" organizuje pro nebojsy i noční prohlídky hradu.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2016, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist