Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Ten dělá to a ten zas tohle - pouťový Dětský den v Čichticích

 ČICHTICE - 15. července 2016 - 12:07 - Příjemné paprsky sluníčka, teplý letní větřík a sladká vůně cukrové vaty se linuly vesnicí Čichtice v sobotu 9. července. Sbor dobrovolných hasičů zde pořádal při příležitosti zdejší pouti již tradiční Dětský den, tentokrát v duchu řemesel. Pro velký úspěch se k němu vracíme ještě jednou. 

 Z redakční pošty: Text - Monika Jiráňová, foto - Olga Mrázová, Eva Seberová

www.dre-kon.cz   

   Bratři Novákovi začali hrát k pouťovému posezení již krátce po poledni a s rostoucí náladou a veselím rostl i počet posluchačů, a to jak velkých, tak především malých. Ti malí začínali být už nedočkaví a měli proč! Na úvod je čekala krásná pohádka O kůzlátkách, a to nebylo zdaleka vše.

   „Hoří, hoří“, ozvalo se směrem od vyzdobené pergoly, děti na návsi ale věděly, že se jedná o planý poplach. Dým, který provoněl ovzduší, vycházel totiž od mašinky, která zahajovala další etapu dětského dne. Nyní už se všichni návštěvníci mohli rozběhnout plnit 10 zajímavých aktivit rozsetých po celé vsi. Každé stanoviště bylo vyladěné do posledních detailů a za splnění každého úkolu byl dětem přidělen zápis nebo razítko do soutěžní karty.

   Všichni se snažili podat co nejlepší výkon u paní učitelky, která byla přísná, avšak spravedlivá. Po tréninku se mohly děti přesunout na stanoviště s prodavačkou a vžít se do její role. Vážily zboží, počítaly cenu a nákup převážely v nákupních košících.

   V restauraci děti obsluhovaly zvířátka, každému musely nabídnout to, co přirozeně žere, a tak se ti nejmenší při tomto úkolu i zapotili. Nechyběl ani statek, kde si děti vyzkoušely, jaké to je dojit krávu. Aby je nekopla, musely ji nejdříve nakrmit senem, které předtím shrabaly a naložily na kolečko.

   Svou zdatnost předvedly děti na vojenském stanovišti. Musely podlézt pod ostnatým drátem, přeskákat přes překážky a sestřelit nepřátelské útočníky.  Úkol to byl opravdu nelehký, vzniklé šrámy a případně i roztrhnuté tričko z boje bylo možné zašít hned na dalším stanovišti u švadlenky. Účastníci si tu mimo jiné mohli i razítky ozdobit sáček, který si za odměnu odnesli domů, nebo ho darovali mamince.

   Pro štěstí si každý sáhl na kominíka, a aby toho štěstí nebylo málo, černá šmouha ozdobila tvář každého dítka. Na oplátku pomohly děti vyčistit komín a vedlejší spadlý zase postavit. U pekařky si každý ozdobil skořicový perníček, který poté s radostí snědl.

   Děti se setkaly během dětského dne se zdravotní sestřičkou. Pomohly jí ošetřit nemocného pacienta, kterého i opatrně naočkovaly. Na stanovišti byl k vidění i kostlivec, ke kterému se nedostala pomoc včas.

   Poslední stanoviště se rozprostíralo na dětském hřišti. Zúčastnění si zde vyzkoušeli zednickou práci a v závěru disciplíny složili míchačku Julču. Po splnění všech disciplín měl každý nárok na balíček s odměnou. To bylo radosti!

   Během celého dne byl k dispozici také stánek s občerstvením, pult s ovocem a sladkostmi nebo dětská střelnice. V průběhu doprovodného programu se malí i velcí bavili například ukázkou výcviku psů, malováním obrázků a dětského tetování na tělo nebo navlékáním korálků na drátek. Celý den byl zakončený tancem při zpěvu Pohodové muziky. A co se chystá na příští rok? To se nechte překvapit!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist