Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Kdo si hraje, nezlobí, aneb módní přehlídka i pouť

 BAVOROV - 13. července 2016 - 9:54 - Že se léto a prázdniny rychle rozjíždějí na plné obrázky, svědčil v Bavorově již předposlední červnový den. Nechyběla při něm módní přehlídka, ukázali se obratní mladí sportovci, bavila i pouť v Čichticích a došlo i na premiérové vyzkoušení různých řemesel.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Jeviště zdejšího kulturního domu se proměnilo v přehlídkové molo, malé modelky a modelové od půlročních až po třináctileté předváděli svým kamarádům i rodičům oblečení pro nadcházející slunečné dny. Pestré šaty, veselá trička, pohodlné šortky, originální tuniky i módní plavky, doplněné plážovými rekvizitami či papírovými tvary tropického ovoce, vystřídala dětská pyžama nebo i pro léto nezbytné lehké bundy.

   Všechny ukázané oděvy zapůjčila na tuto akci dětem a několika maminkám prodejna Gandalf – Svět dětí, z Vodňan. Naparáděné holčičky i rozesmátí kluci si za svou premiéru vysloužili uznání, velký potlesk všech diváků patřil i skupině sportovců z oddílu gymnastiky z TJ Sokol Strunkovice nad Blanicí, kteří svými obratnými kousky celé vystoupení zakončili.

   Následující týden si letní aktivity užívaly i děti v Čichticích při oslavě zdejší pouti. Soutěžní odpoledne s tématem "Ten dělá to a ten zas tohle..." zorganizoval místní SDH, na výzdobě obce, přípravě občerstvení i stanovišť rozmístěných po vesnici se však podílely celé rodiny. Nejprve se děti nasmály při pohádce O kůzlátkách, výjezd slaměné parní lokomotivy pak odstartoval dění na jednotlivých "pracovištích".

   V obchůdku se smíšeným zbožím si malý zákazník nejprve naplnil nákupní vozík, sám si jeho obsah zvážil a u kasy zaplatil. Pro adepty vojenské služby byla nachystaná překážková dráha s cílením míčků na dřevěné nepřátele, každý kominík si nejprve musel postavit vlastní komín, následně ho vyčistit a provést revizi. U zdravotní sestřičky se ošetřovala odřenina kolena i aplikovala nutná dezinfekce, na statku si soutěžící cvičili dojení mléka a vybírali správné krmivo pro domácí zvířata.

   Děti trénovaly také práci číšníka a zedníka nebo dovednosti zkušené švadleny, důsledná paní učitelka zkoušela znalosti žáčků i o prázdninách. Místo jedniček dostali úplně všichni na konci soutěžní cesty sladké odměny. Sváteční den pokračoval ukázkou výcviku psů a posezením při domácí kapele.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist