Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Bavorovští hasiči slavili 135. výročí založení sboru

 BAVOROV - 19. června 2016 - 10:48 - V sobotu 10. června v poledne bylo na náměstí v Bavorově velmi živo. Prostor kolem kašny byl ohraničen páskou a parkovala tam hasičská auta.

 Z redakční pošty: Edita Hazuková, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Do Panského domu neustále někdo přicházel a s blížící se 13. hodinou se hemžení stupňovalo. Pozornému oku neuniklo, že se většinou jednalo o bavorovské hasiče. Právě v tu sobotu vyvrcholily týdny intenzivních příprav oslavou významného výročí SDH Bavorov – 135. let od jeho založení. 

   Vše se odehrávalo právě v prostorách Panského domu. Na zahradě byly připraveny pod stany stoly s napečenými dobrotami pro členy z pozvaných SDH z blízkého i vzdálenějšího okolí i pro další účastníky a bavorovské občany. V hospodářské budově byla přichystána výstava hasičské techniky, staré i současné a výstava fotografií, dokumentující život bavorovských hasičů.

   Slavnostním nástupem po 13. hodině to vše začalo. Starostka SDH Bavorov Edita Hazuková, přivítala nejen zúčastněné sbory, ale i významné hosty - starostku Okresního sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska ve Strakonicích paní Jaroslavu Boukalovou, ředitele územního odboru Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje ve Strakonicích plukovníka Otu Šmejkala a starostu města Bavorova Miroslava Fence. Hosté se po svých zdravicích ujali předávání ocenění a vyznamenání. 

   Předány místním hasičům byly medaile Za příkladnou práci, kterou získali Marie Kotrcová, Kamila Kotrcová, Yvetta Maroušková a Václav Háva. Medaile Za zásluhy získali Karel Vachta a Jaroslav Silovský. Medaile sv. Floriána byla předána Janu Kopeckému st., Františku Kotrcovi st. a Stanislavovi Marouškovi. Čestné uznání SH ČMS převzal František Petrášek, Medaile Za zásluhy o výchovu byla udělena Editě Hazukové a v neposlední řadě Řád svatého Floriána, kterou za svou dosavadní činnost obdržel Josef Sokol, je to ocenění za jeho mnoholetou obětavou práci při plnění hasičského poslání. 

   Slavnost navštívili nejen ti, kteří mají s "hasičinou" co do činění, ale též mnozí lidé z Bavorova a okolí. Pobavit se mohli doprovodným programem, který zajistily děti z DDM Vodňany pod vedením Gabriely Koubové a mažoretky Prémium z Vimperka. Počasí nám po celou dobu přálo, silně pršet začalo až po vystoupení mažoretek, ale zdálo se, že na zábavě to neubralo nikomu. A když krátce na to začala hrát kapela Pěčňovanka, nechybělo příjemnému odpoledni už vůbec nic. 

   Poté, co déšť na chvilku ustal, přítomným odpoledne zpestřilo vystoupení bavorovských hasiček „žabiček“, které pobavily diváky i sebe průřezem svých vystoupení z hasičských plesů z předcházejících let. Potom již následovala volná zábava, která se protáhla do pozdních hodin.

   Odpoledne se navzdory vrtkavému počasí vydařilo a rádi bychom touto cestou poděkovali všem, kteří vážili cestu do Bavorova a přijeli nás v tento slavnostní den podpořit, a též všem ochotným bavorovským hasičkám a hasičům, kteří se na přípravě a bezproblémovém průběhu oslav podíleli. Děkujeme!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist