Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Poznejte domácnost paní mlynářky ve mlýně v Hoslovicích

 HOSLOVICE (Strakonicko) - 16. června 2016 - 12:35 - O nacházejícím víkendu pořádáme ve Vodním mlýně v Hoslovicích na Strakonicku opět další zvykoslovnou akci. Tentokrát si v sobotu 18. června vezmeme na paškál ženské práce. A to docela zevrubně. 

 Z redakční pošty: Muzeum středního Pootaví Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Je dokázáno, že žena prací v domácnosti spálila dříve i dvakrát více kalorií než dnes. A že to byly kalorie vydřené! Jen například při praní prádla v neckách pro čtyřčlennou rodinu spotřebuje pradlena, zběžně přepočteno, 12 ovocných knedlíků nebo pět běžných krajíců chleba se sádlem.

   Takže, milé dámy, stačí místo fitness si v sobotu opět stoupnout k valše nebo to můžete u nás v sobotu aspoň zkusit. „Pro celou rodinu jsme dále připravili dílničku s názvem "Mydli, mydli…", ve které si malí i velcí mohou uválet krásně vonící bylinkové mýdlo a odnést si ho jako suvenýr,“ zve do mlýna organizátor programu Martin Slavík. Tradičně se bude péci chléb v původní peci a jeho ochutnávku si hosté zpestří čerstvým medovým máslem.

   Dodejme, že už z letošního medu. Akce bude doplněna drobným prodejem, doporučujeme si odnést domácí koláče, originální dřevěné hračky nebo letničky a skalničky z místního zahradnictví. Před mlýnicí se budou tradičně plést košíky a také ošatky z pedigu, stejně jako svetry z vlny šumavských ovcí.

   „Na svatou Agripinu odpočívej jenom ve stínu,“ říká české přísloví na 18. června, a my doufáme, že se vyplní a bude krásně. Takže v sobotu ve mlýně se na všechny těší zvykoslovný tým z Hoslovic!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist