Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 POZVÁNKA: Rudý muž ovládl strakonický hrad a čeká na vás

 STRAKONICE - 14. června 2016 - 21:41 - Výstava s názvem Svět rudého muže byla slavnostně zahájena 8. června v Muzeu středního Pootaví ve Strakonicích a potrvá do poloviny srpna. Indiánská výstava, jak jste náš titulek jistě správně pochopili, pochází ze soukromé sbírky Aleše Turnera.

 Z redakční pošty: Muzeum středního Pootaví, Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Aleš Turner společně se svými kolegy již několik let sbírá a vyrábí předměty severoamerických indiánů.

   Pány kluky nejspíše zaujmou indiánské zbraně k boji i lovu - tomahawky, nože, oštěpy, luky a šípy. Celou rodinu upoutá prostorné týpý, které svou majestátností si nijak nezadá s hradním prostorem Jelenka. Během vernisáže proběhlo i rituální pálení bylin, které očistilo prostor a pozvalo na výstavu dobré duchy i vás!

   K výstavě jsou připraveny dvě komentované prohlídky, které povede kurátorka výstavy Mgr. Nela Korbelová. Při těchto prohlídkách se příchozí dozví zajímavosti, které se do výstavy nevešly. Komentované prohlídky se konají 15. a 22. června od 17:00 hod. Dětské skupiny se také mohou objednat na doprovodný program, při kterém ve hře nahlédnou do indiánského světa.

   Výstava Svět rudého muže potrvá až do 14. srpna a je ideální prázdninovou či letní zastávkou, stejně jako celý strakonický hrad.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist