Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Vzpomínka na akademického malíře Milana Peterku

 BAVOROV - 9. června 2016 - 16:49 - Již 11 let uplyne 22. června od úmrtí regionálního malíře Milana Peterky, rodáka z Chelčic, jehož obrazy je možné obdivovat až do konce července v bavorovském Panském domě.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

    Vernisáž výstavy s částí jeho tvorby zahájily v pátek 3. června malým hudebním vystoupením žákyně ZŠ Bavorov. O představení mistrova díla a jeho životní pouti se postarala ředitelka Městského muzea a galerie Vodňany Mgr. Jitka Velková, která má s expozicemi autora bohaté zkušenosti.

   Tvorba akademického malíře Milana Peterky zahrnuje jihočeskou krajinu, květinová zátiší, figurální tématiku i portréty, mistr předvedl ve svých dílech mnohé techniky i materiály. Autor tvořil rovněž vitráže a keramické i kamenné mozaiky, z nichž jedna zdobí předsálí kulturního domu v Bavorově.

   Své nadšení a um předával i dalším generacím při výuce v tehdejší LŠU. Většina vystavených děl patří do soukromé sbírky autorovy dcery Mgr. Milady Mrázové, jež se s dalšími členy rodiny zahájení výstavy zúčastnila.
Kromě obrazů si návštěvníci mohou prohlédnout sezónní expozici Síně tradic, např. sadu pozvánek na maškarní plesy z předminulého století, dobové ševcovské nástroje a další.

   V srpnu hosty Panského domu potěší obrázky mladého výtvarníka Tomáše Járy.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist