Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Dopravní výchova a také Mladý záchranář ve Štěkni

 ŠTĚKEŇ - 20. května 2016 - 15:51 V květnu je u nás stále rušno! Hned první týden jsme měli projektový den zaměřený na dopravní výchovu. Navštívili nás příslušníci Služby dopravní policie Strakonice i s dvěma zásahovými vozy. V pátek 13. května zase u nás proběhl již 4. ročník soutěže Mladý záchranář. A to ještě nebylo všechno.

 Z redakční pošty: V. Vachtová Vacková, učitelka ZŠ a MŠ Štěkeň

www.dre-kon.cz   

   Děti jezdily na improvizovaném dopravním hřišti na koloběžkách a plnily pokyny policistů. Každý prošel vědomostním testem, ale největší úspěch měla zásahová vozidla, u kterých děti obdivovaly jejich vybavení. Někteří jedinci si zkusili orientační dechovou zkoušku na zjišťování alkoholu v krvi. Viděli tester na odhalování drog. Kluky z deváté třídy zaujala pouta, z kterých se skutečně nešlo bez klíčku dostat. Tato akce byla přínosem hlavně pro bezpečnost našich dětí jako účastníků silničního provozu.



   Pětičlenná družstva v soutěži Mladý záchranář plnila na deseti stanovištích praktické i teoretické úkoly z topografie, dopravní výchovy, první pomoci, požární ochrany a civilní obrany. Děti v této soutěži zábavnou formou získávají nebo si i doplňují znalosti, dovednosti a praktické návyky, které jsou potřebné k zvládání běžných rizikových situací a mimořádných událostí. Na organizování této soutěže se podílely HZS JčK ÚO Strakonice, Klub svazu CO, Policie ČR a SDH Štěkeň.

   A to ještě zdaleka není vše. V pondělí 16. května začal  u náš Bláznivý týden. Držíme se hesla, že ve škole má být veselo a dobrá nálada. Žákovský parlament tak zorganizoval svůj další projekt, který má všem zpestřit atmosféru školních dnů.

   Přípravné fáze byly časově náročné - všemu předcházel průzkum mezi spolužáky, ankety a diskuse ve třídách. A pak už se hlavně plánovalo. Propagaci projektu zvládli žáci také na výbornou - všude po škole visí poutače a plakáty, které "parlamenťáci" sami vyrobili.

   Těšíme se, že si týden společně užijeme v dobré náladě, určitě bude i společné focení a nejlepší foto uveřejníme na našich webových stránkách.
Ale tím výčet akcí v květnu zdaleka nekončí, protože ve štěkeňské škole se stále něco děje!

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist