Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Výstava, pochod i pieta zahájily v Bavorově sezónu

 BAVOROV - 10. května 2016 - 18:35Ze zimního spánku se kromě přírody probudila v pátek 6. května v Bavorově také Síň tradic v Panském domě. Představuje se zde nová expozice mapující jubilea místních spolků i významných rodáků a připomíná historické stavby v Bavorově i okolí. Sobota 7. května zase patřila dalším akcím na zahájení nové sezony.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Páteční vernisáž olejomaleb a dřevořezeb Jiřiny Kozákové z Dražejova nejprve zahájili žáci základní školy Dominik a Vítek Milerovi zpěvem a hrou na keyboard, poté rodačku z Čichtic uvedl bývalý spolužák Ing. Karel Vondrys. Výtvarnice vyplňuje svůj volný čas v penzi uměleckou tvorbou, motivy pro svá díla hledá převážně v přírodě či historických objektech v regionu.

   Hosty kromě obrazů zaujaly i vitríny s fotografiemi z činnosti SDH Bavorov, který letos slaví již 135. výročí založení organizace, a rovněž snímky z působení zdejšího mysliveckého spolku, jenž dovršil 70 let od svého vzniku. Fotodokumentaci doplňují hasičské pomůcky i lovecké potřeby a trofeje. Za zmínku stojí i vystavené písemnosti dřívější bavorovské archivářky, historičky a spisovatelky Marie Jakší, od jejíž smrti letos uplyne 50 let.

   Sobota pak náležela dalšímu jubileu. Klub českých turistů, který byl v Bavorově ustaven již před 120 lety, zde v současné době sice nepůsobí, ale příznivci pěších výletů se již potřetí mohli vydat na vycházku do okolí města. Počasí jako stvořené pro výlet vylákalo na výšlap 52 chodců – 35 dospělých a 17 dětí, jarní přírodou je provázelo tentokrát 7 čtyřnohých přátel. Značitelé tras manželé Dvořákovi opět přichystali cestu vedoucí kolem zajímavých lokalit, vybranou tak, aby byla schůdná pro všechny věkové kategorie.

   Zatímco si padesátka výletníků užívala slunečních paprsků či příjemného lesního stínu, měli spoluobčané možnost se na bavorovském náměstí setkat s účastníky konvoje historických vojenských vozidel. Dobové džípy a jejich stylově oblečené posádky našly i u nás mnoho obdivovatelů.

   Závěrečnou akcí dne bylo uctění památky válečných obětí a položení kytic a věnců k památníkům v Bavorově a v Čichticích.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist