Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Rybaření na Hliníku a čarodějnické dostaveníčko

 BAVOROV - 5. května 2016 - 21:28 - Sobota 30. dubna patřila v Bavorově nejen odpolednímu čarodějnickému sletu, ale i dětským rybářským závodům pořádaným místní organizací Českého rybářského svazu.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Od devíti hodin zasedlo na domácím revíru zvaném Hliník ke svému nádobíčku 12 kluků a jedna rybářka, všichni ve věku od 15 do tří let - nejmladšímu Kubíkovi Hlaváčovi z Plzně pomáhal hlídat prut tatínek. Ranní chladné počasí si pohrálo s trpělivostí malých zástupců Petrova cechu, studená voda šupináče k pohybu nevybízela, a tak se na háčky nalákaly pouze menší druhy ryb.

   Konečně smělejší jarní sluníčko se po přestávce a opékání buřtů sice statečně snažilo vylepšit náladu juniorských rybářů, ale stav jejich úlovků se až do konce soutěže příliš nezlepšil. Prvenství si nakonec vylovil Michal Mach se součtem 382 centimetrů ryb, druhý skončil Adam Vrchlavský, bronz si vybojoval Josef Hlaváč. Každý z oceněných si odnesl sladkou odměnu a zajímavou rybářskou cenu, ani ostatní však neodešli s prázdnou.

   Druhé sobotní setkání organizované ČSŽ Bavorov patřilo také převážně dětem, i když na sraz u budovy základní školy se na svých pometlech dostavily také čarodějky pokročilejšího věku. Nejprve všichni společně nazdobili břízku barevnými krepáky, pak se celý pestrý průvod vydal do areálu bavorovského koupaliště, kde po opečení buřtíků a občerstvení vypuklo za doprovodu diskotékové hudby čarodějnické rejdění s košťaty, soutěžení s míčky nebo skákání v pytlích.

   Hned po setmění nastal ten správný čas pro upálení zlých mocností vtělených do babic všeho možného druhu a materiálu pod bezpečným dohledem členů Sboru dobrovolných hasičů Bavorov. Nakonec přišlo na řadu i rozsvícení lampionů a průchod zšeřelými ulicemi města.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist