Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Vítězové soutěže Medik 2016 mají od ministra čestná uznání

 PRAHA, STRAKONICE - 28. dubna 2016 - 18:08Ministr zdravotnictví ČR Svatopluk Němeček za účasti zástupců jihočeských nemocnic a hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly předal v úterý 26. dubna Čestná uznání vítězům soutěže Medik roku. Ta se konala v Nemocnici Strakonice, a. s., v polovině letošního dubna.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí jihočeských nemocnic

www.dre-kon.cz   

    „Těší mě velký zájem studentů o tuto akci, jejich nadšení pro medicínu i schopnost týmové práce, kterou prokázali. Pro nemocnice je to zase skvělá příležitost setkat se s mladými kolegy a prezentovat jim současnou medicínu,“ řekl ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček.

   Celkem 75 studentů českých lékařských fakult si v rámci 11 disciplín ověřilo své odborné vědomosti, pohotovost i zručnost v práci s přístroji. Šlo například o práci s laparoskopickým či endoskopickým trenažérem, testování znalostí z řady medicínských oborů, ale také o orientaci v medicínsko-právním prostředí.

   Připomeňme si, že na 1. místě se umístil tým z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Roman Kalista (kapitán), Tereza Cihlářová, Eva Fürstová, Kvido Štěpánek a Daniel Vích.

   Na 2. místě se umístil tým z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Kryštof Šídlo (kapitán), Jan Češka, Jiří Kornoušek, Jakub Pítr a Lukáš Wagner.

   Na 3. místě se umístil tým z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Richard Schneedörfler (kapitán), Sandra Gálová, Lucie Pilíková, Barbora Řiháková a Dana Šmejkalová.

   Vzhledem k úspěšnosti akce a vysokému zájmu mediků organizátoři počítají i s dalšími ročníky, které se budou konat postupně ve všech jihočeských nemocnicích. „Touto i dalšími podobnými akcemi chceme budoucím lékařům vzkázat, že o ně jako o budoucí zaměstnance v našich nemocnicích máme zájem, chceme jim pomoci v profesním rozvoji a nabídnout jim zajímavou práci v příjemném kolektivu moderní nemocnice," doplnil Michal Čarvaš, člen představenstva Jihočeských nemocnic, a. s.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist