Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Turné plné smíchu navštívilo Nemocnici Strakonice

 STRAKONICE - 28. dubna 2016 - 17:58Organizace Zdravotní klaun, o.p.s., slaví letos 15 let od svého založení. V rámci akce Turné plné smíchu navštívila v pondělí 25. dubna klaunská posádka i strakonickou Nemocnici.

 Z redakční pošty: Kateřina Procházková, PR a marketing, ZDRAVOTNÍ KLAUN, o.p.s., Praha, foto poskytl Martin Menšík

www.dre-kon.cz   

   Během své bezmála tříhodinové návštěvy potěšili klauni v kostýmech a s červenými nosy děti v ambulanci, na lůžkovém oddělení, očním oddělení i v Dětském centru. Zpěv a hudba zdravotních klaunů - sester Obroučkové a Náprdové, a doktorů Milého, Ucíka, Kolíčka, Suchara a Voháňky se linuly chodbami. Radostí se nechali nakazit i rodiče a personál nemocnice.

   „Náhodou se člověk nachomýtne k veselé skupince klaunů a už v tom jede. Fandím jim všem, jejich pomoc dětem je k nezaplacení,“ vyjádřila svou bezprostřední radost všeobecná sestra očního oddělení Milena Komínková. Právě ta ví, o čem mluví, neboť je vyhlášeným kreativcem mezi sestřičkami, jak podotkla vrchní sestra očního oddělení paní Mgr. Jiřina Janochová: „Paní Milena je takovou naší expertkou na radost mezi personálem, ale z klaunů jsem také naprosto nadšená! Líbilo se mi to, a bylo to příjemným zpestřením ambulance.“

   Červeného nosu se nebál ani primář dětského oddělení MUDr. Martin Gregora, který si ho neváhal i vyzkoušet.

   Setkání klaunů s vedením nemocnice v čele s předsedou představenstva Tomášem Fialou proběhlo velmi neformálně a zvesela: „Máme radost, že nás zdravotní klauni navštívili. O jejich aktivitě víme již dlouho, ale u nás dnes byli poprvé. Velmi rádi bychom navázali spolupráci do budoucna, pokud to bude ze strany klaunské organizace možné.“

   Pravidelné návštěvy zdravotních klaunů na dětském oddělení strakonické nemocnice jsou však pravděpodobně ještě hudbou budoucnosti. Naše návštěva zde se uskutečnila v rámci akce Turné plné smíchu, kterou pořádáme jako oslavu našich letošních 15. narozenin. Pravidelně navštěvujeme již 71 zařízení po celé republice a zájem má více než 50 dalších, které však nejsme z důvodu kapacit schopni obsáhnout. Patnáct z těchto zařízení jsme se proto rozhodli v rámci tohoto turné potěšit alespoň jednorázovou návštěvou. Strakonice byly velmi krásnou zastávkou na naší cestě. Dětské oddělení nemocnice je zde velmi příjemné a velice vřele jsme tu byli přijati, a to jak personálem, tak i dětmi a jejich rodiči.



   Zdravotní klaun, o. p. s., je nezisková organizace s mezinárodní působností, která již od roku 2001 přináší humor a radost hospitalizovaným dětem, geriatrickým pacientům a dalším potřebným v oblasti zdravotnictví. Přispívá tím ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím návštěv speciálně vyškolených zdravotních klaunů a svých dalších souvisejících projektů. V současné době navštěvuje 86 zdravotních klaunů pravidelně 64 nemocnic a sedm domovů pro seniory. Více informací lze nalézt na www.zdravotniklaun.cz.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist