Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Soutěž o Medika roku vyhrála Univerzita Karlova

 STRAKONICE - 19. dubna 2016 - 20:26O víkendu 16. - 17. dubna se ve strakonické nemocnici uskutečnil druhý ročník soutěže Medik roku. Celkem 75 studentů českých lékařských fakult si v rámci 11 disciplín ověřilo své odborné vědomosti, pohotovost i zručnost v práci s přístroji. Šlo například o práci s laparoskopickým či endoskopickým trenažérem, testování znalostí z řady medicínských oborů, ale také o orientaci v medicínsko-právním prostředí.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí jihočeských nemocnic

www.dre-kon.cz   

   Na 1. místě se umístil tým z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Roman Kalista (kapitán), Tereza Cihlářová, Eva Fürstová, Kvido Štěpánek a Daniel Vích.

   Na 2. místě se umístil tým z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Kryštof Šídlo (kapitán), Jan Češka, Jiří Kornoušek, Jakub Pítr a Lukáš Wagner.

   Na 3. místě se umístil tým z 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze ve složení: Richard Schneedörfler (kapitán), Sandra Gálová, Lucie Pilíková, Barbora Řiháková a Dana Šmejkalová.

   Všechny vítěze přijme ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček 26. dubna v Praze.

   „Strakonická nemocnice měla v tomto roce čest prezentovat jihočeské nemocniční zdravotnictví, které je atraktivní pro začínající lékaře jak po stránce pracovního prostředí, tak důrazem na vysokou kvalitu poskytované péče s moderním technologickým vybavením. Soutěž pro nás byla skvělou příležitostí setkat se s mladými kolegy a prezentovat jim soudobé možnosti medicíny,“ uvedl Tomáš Fiala, ředitel Nemocnice Strakonice, a. s., která soutěž organizovala pod hlavičkou Jihočeských nemocnic, a. s., ve spolupráci s HealthCare Institute, o. p. s.

   „Jak prokázal už první ročník soutěže, který se konal v Prachaticích, má akce tohoto typu pro studenty velký význam. Proto jsme velmi rádi, že i v letošním roce mohla naše organizace opět spolupracovat s Jihočeskými nemocnicemi, a. s., které se pravidelně umísťují na horních příčkách v žebříčku nemocnic dle finančního zdraví, bezpečnosti a spokojenosti pacientů a bezpečnosti a spokojenosti zaměstnanců,“ uvedl zakladatel organizace HealthCare Institute, o. p. s., Daniel Vavřina.

   „Moc nás potěšil obrovský zájem studentů o účast na akci, stejně jako jejich výsledky při soutěži, nadšení pro medicínu a vynikající schopnost týmové spolupráce, kterou prokázali například při oftalmologickém pentatlonu nebo simulaci výjezdu rychlé záchranné služby k tonoucímu u otavského jezu,“ doplnil hlavní organizátor akce MUDr. Michal Pelíšek.

   Vzhledem k úspěšnosti akce a vysokému zájmu mediků organizátoři počítají i s dalšími ročníky, které se budou konat postupně ve všech jihočeských nemocnicích. Ty patří k nejúspěšnějším v celé ČR, jak nedávno také potvrdily výsledky celostátní soutěže Nemocnice ČR 2015.

   „Touto i dalšími podobnými akcemi chceme budoucím lékařům vzkázat, že o ně jako o budoucí zaměstnance v našich nemocnicích máme zájem, chceme jim pomoci v profesním rozvoji a nabídnout jim zajímavou práci, v příjemném kolektivu moderní nemocnice," doplnil Michal Čarvaš, člen představenstva Jihočeských nemocnic, a. s., a ředitel nemocnice v Prachaticích.

   „K atraktivním cenám patří také možnost vybrat si stáž na kterémkoli oddělení těchto nemocnic, spojenou s poskytnutím zajímavého kapesného. Nemocnice na jihu Čech totiž svou špičkovou péčí a současně výbornými výsledky hospodaření mohou být vzorem pro ostatní veřejná zdravotnická zařízení v rámci celé České republiky,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola, který převzal záštitu nad druhým ročníkem Medika roku.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist