Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Předvelikonoční Bavorov to byl koncert, farmářský trh i ples

 BAVOROV - 25. března 2016 - 19:12 - Předvelikonoční atmosféru naladily v pátek 11. března v bavorovském kostele Nanebevzetí Panny Marie školené hlasy členů Pěveckého sboru jihočeských učitelek i zvuky hudebních nástrojů. Sváteční vokální a instrumentální hudbu protknul svým nezapomenutelným přednesem Pašijových zastavení pan Alfréd Strejček.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Pod vedením sbormistrů Theodora Pártla a Anny Voříškové vyslechli posluchači mimo jiné Mozartovo Laudate Dominum a Missu brevis od Zdeňka Lukáše. Kromě skladeb pro hoboj, fagot a varhany se chrámem rozezněly i housle v podání člena České filharmonie Vítězslava Ochmana.

   Na svátky jara se chystaly také paní učitelky v mateřské škole a na středu 16. března sezvaly k velikonočnímu zdobení a tvoření rodiče i jejich ratolesti. Barevnou čokolínou paní Kateřiny Návarové krášlily děti linecká vajíčka, maminky si mezitím vyráběly dekorace z přírodních materiálů.

   Základní škola představila následující podvečer v kulturním domě pestrý program sestavený z prezentace mimoškolních aktivit zdejších žáků. Veselé písničky v podání školního pěveckého sboru, hudební vystoupení dětí z místní pobočky ZUŠ Vodňany, sportovní výkony malých gymnastů, taneční představení pohybových kroužků z DDM ve Vodňanech i vystavené výtvarné práce školní družiny potěšily rodiče, kamarády i ostatní.

   První letošní farmářský trh se pak v sobotu 19. března nesl již plně v duchu blížících se Velikonoc. Tradiční zboží doplnily textilní slípky, zajíčci ze sena, sladká vajíčka i beránci všeho druhu. Pozornost upoutala obří pomlázka Pavla Václavíka i neobvyklé vzory vrtaných kraslic Andrey Weckové. Návštěvníky trhu zaujalo paličkování Sedlické krajky, prodejní výstava rozmanitých výrobků žáků základní školy a tvořivá dílna školky přilákala hlavně rodiče s dětmi. Nechybělo ani posezení s dechovkou a občerstvení pod taktovkou Sboru dobrovolných hasičů.

   Sportovně založení spoluobčané si večer mohli protáhnout tělo na 15. Sportovním plesu Sokola Bavorov. O hudební doprovod se postarala kapela Milénium.

   Nadcházející Velikonoce jistě radostně prožijí ti nejmladší při koledě. Pro bavorovské farníky se zase otevřou dveře kostela při mších svatých ve svátečních dnech.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist