Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Společenský večer pro záchranáře přinesl celou řadu ocenění 

 STRAKONICE - 14. března 2016 - 19:49Ve čtvrtek 10. března se ve strakonickém Kulturním domě uskutečnil již sedmý ročník Společenského večera pro záchranáře. Mezi oceněnými byli muži, kteří zachránili lidské životy.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, mluvčí, radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Slavnostní ceremonie, která začala v 19:30, se zúčastnili představitelé města v čele se starostou Břetislavem Hrdličkou, dále emeritní senátor Josef Kalbáč a senátor Karel Kratochvíle.

Mezi oceněnými byli:

Jan Chládek za iniciování dobrovolnické pátrací akce a následnou záchranu života pohřešované ženy.

Prap. Bc. Michael Šnajdar za záchranu života a poskytnutí první pomoci.

Por. Ing. Petr Michek za záchranu života a poskytnutí první pomoci při dopravní nehodě.

Mjr. Bc. Petr Šanda za naplňování hasičského poslání a za zvyšování prestiže dlouhodobé a účinné spolupráce se složkami IZS, orgány státní správy a samosprávy na úseku požární ochrany v rámci ORP Strakonice.

Mgr. Zdeňka Pletková za dlouholetou činnost ve vedení zdravotnického kroužku při ZŠ Povážská Strakonice a výchovu mládeže v této oblasti.

   Po krátkém představení jednotlivých složek integrovaného záchranného systému bylo přistoupeno k předání ocenění jednotlivým nominovaným.   Poté již následovala volná zábava, která je věnována lidem pracujícím v IZS jako poděkování za jejich mnohdy nelehkou službu.

   Impulsem k uspořádání těchto společenských setkání byl přelomový rok 2009, kdy město Strakonice postihla ničivá povodeň, která připravenost jednotlivých složek IZS naplno prověřila. Ve snaze ocenit nasazení záchranářů se tehdy založila dnes již tradice Společenských večerů pro záchranáře.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist