Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Lékárna strakonické nemocnice nyní k rizikům paracetamolu

 STRAKONICE - 24. února 2016 - 20:28 - Lékárna akciové společnosti Nemocnice Strakonice začala od pondělka 15. února šířit osvětu k užívání paracetamolu. V rámci hesla Užívejte paracetamol s rozumem bude až do konce letošního roku upozorňovat na rizika spojená s užíváním tohoto léčiva, které je obsaženo v řadě přípravků.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Kampaň Užívejte paracetamol s rozumem spustily Česká lékárnická komora a největší české transplantační centrum IKEM Praha. Je zaměřená na zvýšení informovanosti pacientů o volně prodejných přípravcích ze skupiny analgetik – antipyretik, kam pracetamol patří.

   Jedná se o lék, který se užívá proti bolesti a zvýšené tělesné teplotě. Je obsažen v řadě přípravků. Ve vyšších dávkách a v kombinaci s alkoholem je jedovatý pro játra.

   "Cílem kampaně je přispět k osvětě o racionálním užívání paracetamolu. Poukázat na nebezpečí užívání kombinace různých přípravků se stejnou účinnou látkou, na to, při kterých nemocech se nesmí paracetamol užívat, jaká jsou specifika podávání paracetamolu dětem nebo také, zda je možné přípravky s paracetamolem podávat domácím mazlíčkům," řekl ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

   Bližší informace lze získat u zaměstnanců nemocniční lékárny: PharmDr. Ladislava Hoštičková, tel.: 606 650 884, e-mail: Hostickova@seznam.cz, lekarna@nemocnice-st.cz.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist