Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Strakonická nemocnice zlepšila podmínky pro následnou péči

 STRAKONICE - 18. února 2016 - 21:31 - Nemocnice ve Strakonicích dokončila kompletní rekonstrukci druhého nadzemního podlaží budovy NORD, kam se již koncem měsíce kompletně přestěhuje oddělení následné péče i se sociálními lůžky. Pro pacienty vyžadující dlouhodobou péči to znamená výrazné zkvalitnění komfortu pobytu v nemocnici.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Strakonice, foto poskytl: Radek Šíma, kancelář hejtmana Jihočeského kraje

www.dre-kon.cz   

   Celková investice do modernizace této části nemocnice dosáhla 1,8 milionu korun bez DPH.

   „Vedle šestatřiceti lůžek následné péče bude oddělení disponovat také pěti lůžky dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče a osmi sociálními lůžky,“ uvedl předseda představenstva a ředitel Nemocnice Strakonice Tomáš Fiala.

   Výhodou nových prostor je bezbariérový přístup do všech místností s možností využívání přístrojového vybavení rehabilitačního oddělení, které se nachází ve stejném patře. Oddělení je vybaveno kompletně novým mobiliářem.

   „Oddělení následné péče se v minulosti často setkávala, a mnohdy i oprávněně, s kritikou týkající se kvality péče. Jihočeský kraj se v rámci investic do svých osmi zdravotnických zařízení, které jen v loňském roce přesáhly miliardu korun, věnuje nejen zkvalitňování akutní péče, ale nezapomíná ani na takzvané léčebny dlouhodobě nemocných, kde je značný investiční dluh z minulosti,“ konstatoval hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola.

   Kvalita pobytu na tomto oddělení strakonické nemocnice zaznamenává velký krok vpřed. „Klienti osmi sociálních lůžek budou ubytováni na dvou lůžkových pokojích se sociálním zázemím, televizory a skřínkami pro uložení osobních věcí. Stejné vybavení je standardem i na oddělení následné péče,“ poznamenal Tomáš Fiala.

   Nově je zřízena centrální recepce při vstupu na oddělení následné péče. Je zde dostatek prostoru pro další aktivity pacientů, které zlepšují jejich návrat do domácího prostředí. Jedná se zejména o ergoterapii a logopedii. Klienti mohou využívat společenskou místnost, která slouží i jako jídelna pro chodící pacienty.

   K oddělení následné péče patří i Stanice dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, na které jsou hospitalizováni pacienti ve vigilním komatu. Pracoviště je pětilůžkové s vybavením pro intenzivní ošetřovatelskou péči. Nové prostory současně zkvalitnily pracovní zázemí zdravotnického personálu oddělení.

   V Nemocnici Strakonice, a. s., jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 14 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou přibližně pět tisíc operačních zákroků, téměř 130 tisíc ambulantních vyšetření i léčebných zákroků a 9 000 hemodialýz. Loni se zde narodilo 744 dětí.

   Sanitní vozy strakonické nemocnice ročně převezou okolo 18,5 tisíce pacientů, centrální laboratoře provádějí více než jeden milion analýz ročně. Akciová společnost Nemocnice Strakonice je pavilónového typu na téměř devíti hektarech plochy a má zajímavý dendrologicky ceněný park.
Nemocnice je jedním z nejvýznamnějších zaměstnavatelů regionu, v zařízení pracuje průměrně 560 zaměstnanců, z toho 100 lékařů, z nich téměř 70 procent s nejvyšší kvalifikací.

   V posledních letech prochází nemocnice za významné podpory Jihočeského kraje rozsáhlou modernizací a obnovou. V letech 2008 - 2015 nemocnice investovala do svého rozvoje celkem téměř 800 miliónů korun.
Celkové loňské investice Nemocnice Strakonice, a. s., činily bezmála 23 miliónů korun.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist