Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 FOTO: Čichtické maškary ochutnaly koblihy i domácí klobásky

 BAVOROV - 18. února 2016 - 21:04 - Rozverná skupina masopustních maškar si v sobotu 6. února po poledni opět po roce na bavorovském náměstí převzala od starosty města Miroslava Fence klíč k otevření pomyslné brány své domovské vesnice Čichtice, aby mohla uskutečnit průvod osadou.

 Z redakční pošty: Text Renata Fencová, Bavorov, foto Pavel Václavík

www.dre-kon.cz   

   Zdejší SDH přichystal každoroční koledu a podle tradice a doporučení masopustního glejtu společně "prochodili celou obec, pojedli, popili a poškádlili“ její obyvatele.

   Za hudebního doprovodu bratří Novákových se rozmanité pohádkové bytosti, všemožný hmyz a opeřená drůbež, indiáni, skandinávští vikingové, statečný mušketýr, ženich s nevěstou, ctnostná jeptiška a další masky i s doprovodem vydali na obchůzku od domu k domu, kde se jim dostalo jídla i pití do sytosti.

   Domácí paní i pánové nabízeli sváteční koblihy i jiné sladkosti, všichni návštěvníci si před nastávajícím obdobím půstu pochutnávali na občerstvení i tekutinách všeho druhu. Večer završili všestranně náročnou pouť v místní klubovně za zvuků Pohodové muziky, kde "s veselicí všichni do jednoho skotačili."

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist