Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Milá mezigenerační setkání v domovech seniorů 

 STRAKONICE - 17. prosince 2015 - 19:20 - V průběhu tří prosincových dnů se uskutečnilo v Domově pro seniory a Domově se zvláštním režimem v Rybniční ulici ve Strakonicích mezigenerační setkání seniorů z těchto zařízení s dětmi páté třídy Základní školy Františka Ladislava Čelakovského ve Strakonicích. 

 Z redakční pošty: Andrea Chocholatá – instruktorka sociální péče

www.dre-kon.cz   

   Šlo o tři dopoledne spojená s vánočním tvořením, kdy děti společně se seniory vyráběly ozdoby na vánoční stromky, které následně ozdobily. Pomáhaly péct cukroví a vytvořily si drátované hvězdy, které si pak odnesly na památku.

   Byla to velice spontánní a milá setkání. Nešlo zde pouze o rukodělnou pomoc žáků, ale především o vzájemnou komunikaci mezi dětmi a seniory, vzpomínání a naslouchání. Myslíme si, že setkání se vydařila a byla přínosná pro všechny strany. Zpívali jsme koledy, smáli se a povídali si. Děti i senioři se dobře bavili a společně strávený čas si užili.

   Těšíme se na další spolupráci s touto třídou. Velké díky patří zastupující ředitelce paní Jolaně Opavové a též třídní učitelce paní Radce Drnkové, která se na setkání podílela.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist