Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Sezónu zakončil v Bavorově vydařený sváteční trh

 BAVOROV - 17. prosince 2015 - 19:06 - Třetí adventní víkend přichystal na pátek pro bavorovské seniory tradiční předvánoční setkání v místním kulturním domě. Kolektiv dobrovolnic Sboru pro občanské záležitosti se ujal přípravy občerstvení a společenského večera pro bezmála devadesát spoluobčanů vyššího věku. Při hovoru čas příjemně plynul. Mnozí se rozcházeli s příslibem brzkého shledání na zítřejším trhu.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Dechové kvinteto z Temelínské dechovky zahájilo v slavnostně osvícené zahradě Panského domu v sobotu odpoledne poslední farmářský trh v tomto roce. Již před šestnáctou hodinou se tu začali scházet zdejší i přespolní a v okamžiku se dvůr i všechny svátečně vyzdobené prostory tržnice téměř neprodyšně zaplnily návštěvníky trhu.

   Následující vystoupení pěveckého sboru ZŠ Bavorov přilákalo svými koledami i vánočními písněmi rodiče, příbuzné i známé malých zpěváčků. Půvabná Andělka roznášející malé dárečky, ztemnělá obloha, plápolající ohně i vůně svařeného vína dokreslovaly předvánoční atmosféru.

   Zatímco si dospělí hleděli svých nákupů u stánků s různými vánočními dekoracemi, knihami, mýdly a dalším, děti měly možnost si s učitelkami mateřské školy a jejich pomocnicemi ozdobit připravené perníčky. Sladkou ozdobu ale mnoho malých mlsounů domů nedoneslo. Mistr pekař z Velké lóže pecařské v Lenoře Augustin Sobotovič připravil tentokrát se svými kolegyněmi pro tento čas typické vánočky a malé houstičky.

   "Občerstvení v Betlémě" zajistil sehraný tým členů místního Sboru dobrovolných hasičů, další pochutiny nabízeli prodejci z okolí. Otevřený byl tentokrát i Panský dům, kde v nově zrekonstruovaných prostorách připravených k pronájmu restaurace mohli hosté posedět, popovídat si s přáteli a hlavně si popřát radostné Vánoce a pevné zdraví v roce 2016. V sousední budově byly výjimečně v provozu také Malé světy a vítaly příznivce domečků pro panenky. Na další farmářské trhy i výstavy Vás do Bavorova pozveme opět na jaře.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist