Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Letošní Mikuláš měl v Bavorově i Čichticích skutečně napilno

 BAVOROV - 8. prosince 2015 - 20:54 -  Adventní dění v Bavorově a jeho osadách odstartovalo rozsvěcování vánočního stromu o prvním adventním víkendu na bavorovském náměstí i v Čichticích. Na obou místech si příchozí poslechli koledy a vánoční písně v podání žáků ZŠ Bavorov nebo dospělých zpěváků, zahřáli se vánočním svařákem a popovídali si s přáteli nejen o předvánočních přípravách.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Na svátek Barbory se ve škole objevili čerti i andělé v čele s Mikulášem a po nadílce školáčkům se celá parta vydala na obchůzku po městě, a také do mateřské školy. Odpoledne se zaplnilo prostranství hřiště u školní družiny, kde malí i velcí psali svá přání a pomocí balónků je posílali Ježíškovi. V rámci projektu Český Ježíšek zde základní škola zorganizovala tuto akci již podruhé. Letos u dětí dominovaly tablety, stavebnice Lego a barevný písek, rodiče si přáli zdraví a lásku.

   V tradiční den pochůzek mikulášské trojice 5. prosince se v místním kulturním domě konala odpoledne diskotéka pro děti pořádaná SDH Bavorov. Kromě rozdováděných čertů se dostavili samozřejmě i Mikuláš a anděl se sladkými dárky pro děti. Oba možná dorazili rovnou z hradu Helfenburku, kam pro rozptýlení návštěvníků pozval správce hradu i opravdové ďasy. V přítmí hradní krčmy se někteří opravdu báli.

   Večerní program byl rovněž nabitý: Mikulášskou zábavu s oblíbenou kapelou RTX pořádali v Čichticích, provozovatel KD Bavorov zajistil Mikulášský mejdan Kiss Radia Jižní Čechy. Taneční parket si zpočátku užívali návštěvníci středního věku, později se roztančili i ti mladší a -náctiletí.

   Poslední zastávka víkendového putování Mikuláše a jeho pomocníků byla v neděli v Čichticích, kde si po dětské diskotéce zdejší nejmladší generace ve svátečně vyzdobené hasičské klubovně básničkou nebo písničkou vysloužila sáček dobrot a buráků, někteří však navíc dostali i uhlí.

   Na další adventní dny jsou pro všechny věkové kategorie připraveny další akce pořádané MěÚ Bavorov, místními organizacemi, ZŠ, MŠ i farností Bavorov.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist