Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Mikuláš v Číčenicích ochránil před čerty i zlobivce

 ČÍČENICE - 8. prosince 2015 - 19:44 -  Smích, ale i slzičky strachu, doprovázely v sobotu 5. prosince v Číčenicích na Strakonicku zdejší tradiční „oranžovou“ mikulášskou nadílku. Sál obecního hostince zaplnila vedle Mikuláše, anděla a dvou čertů, zhruba stovka dětí a dospělých. Jednu z posledních akcí letošního Oranžového roku v okolí Jaderné elektrárny Temelín uspořádaly členky Číčenického klubu.

 Z redakční pošty: Renata Regálová – starostka obce Číčenice 

www.dre-kon.cz   

   Mikulášskou nadílku odstartovala malá diskotéka a nácvik básniček. Pak ale přišli čerti a mnoha mladým návštěvníkům ztuhly rysy ve tváři. V očích některých se objevily i slzy strachu. „Bojím se jich,“ prchala ze sálu malá Jana a utíkala se ukrýt k babičce. To ale netrvalo dlouho, protože už tak hodné čerty navíc „umravňoval“ Mikuláš s andělem. Získané dárky po nutné „zpovědi“ většině malých účastníků rychle vrátily předešlou bezstarostnost.

   Nakonec se bavili úplně všichni. „Mikulášská je stejně jako řada dalších akcí určena nejen místním, ale i sousedům z okolních obcí. Vítáni jsou všichni příchozí. Akce v rámci Oranžového roku jsou velmi populární, protože díky příspěvkům Jaderné elektrárny Temelín Skupiny ČEZ si je můžeme dovolit dělat na poměrně vysoké úrovni, nehledě k tomu, že bez této podpory bychom se zmohli v lepším případě jen na zlomek toho, co pravidelně pořádáme,“ uvedla Lada Nohejlová, předsedkyně občanského sdružení, nově spolku, Číčenický klub.

   Chválou nikdo nešetřil. „Skvělá akce. Všichni se tu dobře bavíme,“ komentoval dění v sále Martin Hečko ze sousedních Milenovic. „Tady je to vždy báječně, proto jsme tu znovu s celou rodinou,“ konstatovala Naděžda Křížková, která z Číčenic pochází.

   Číčenický klub vznikl v listopadu 2006. Věnuje se aktivitám zaměřeným na kulturu, sport, vzdělávání a využití volného času hlavně dětí, mládeže i dospělých z Číčenic a okolí. Klub pořádá vedle již tradičních akcí, jako je například karneval pro děti, pálení čarodějnice, kočárková rallye, dětský den, turistický pochod O číčenickou kočičku, setkání seniorů, mikulášská nadílka, vánoční výstava i různé přednášky a besedy, tvořivé dílny, zájezdy na divadelní představení a do kina, humanitární sbírky a podobně.

   Díky Oranžovému roku žijí Číčenice a okolí bohatým společenským, sportovním a kulturním životem. Akce, pořádané v rámci této podpory, mají vysokou úroveň a jsou velice oblíbené. Velkým vedlejším přínosem Oranžového roku, je i skutečnost, že lidé jsou aktivní a nečekají, co pro ně kdo připraví. Sami vymýšlejí nové akce a přichází s nápady, které pak realizují.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist