Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Výrobky čtenářů obdivovali návštěvníci farmářského trhu

 BAVOROV - 24. listopadu 2015 - 20:46 - Farmářský trh v v sobotu 21. listopadu v areálu Panského domu v Bavorově předvedl bohatou nabídku obvyklých produktů i aktuálního předvánočního zboží. Umně zdobené adventní věnce z přírodních i netradičních materiálů, něžní textilní andělé, voňavé svíčky z včelího vosku i drobné dekorace s vánočními motivy navodily atmosféru blížících se prosincových svátků.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Jako vždy nechyběly ani tvořivé dílničky pro děti, tentokrát si na své přišly mlsné jazýčky malých návštěvníků při modelování z čokolíny Kateřiny Návarové. Tradiční trh s keramikou, domácími jogurty, rybími specialitami, cukrářskými i masnými výrobky doplnil tentokrát prodej vonných mýdel a živých kaprů. Místní hasiči se jako obvykle postarali o prodej nápojů, hasičky zajistily přípravu bramboráků, po nichž se jen zaprášilo. Dobrou náladu ještě zdůraznili muzikanti z Husmen country.

   Přímo v Panském domě přichystala zdejší knihovnice Jitka Pořízková expozici ručních prací čtenářů, které již celý předchozí měsíc vystavovala a stále doplňovala přímo v prostorách bavorovské městské knihovny. Návštěvníky trhu udivily keramické dekorace, vánoční ozdoby z korálků, malované i vyšívané obrazy, háčkované dečky, šité tašky, vkusná vintage přáníčka, drátkovaní andělé krášlení korálky, jemné papírové vystřihovánky a mnoho dalších výrobků šikovných rukou našich čtenářů.

   Téměř zaplněnou plochu nově zrekonstruovaných prostor připravených k pronájmu restaurace ještě doplnila ZŠ Bavorov ukázkami z mezinárodního projektu Putování kašpárka Pimprlete, do něhož se loni dvě třídy zapojily. Česká škola Neapol zorganizovala přípravu průvodce městy, která loutka Pimprlete navštívila, jehož smyslem je poznat jejich historii, památky i tradice a formou koláží vše zaznamenat a především se radovat ze společné práce.

   Do projektu se zapojilo 10 škol a školek v ČR a 31 českých škol v zahraničí – v Evropě i v zámoří. Po letní expozici celého projektu v Muzeu loutek v Plzni putuje jeho část nyní v ČR po zúčastněných školách.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist