Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Kontaktní centra Prevent k Evropskému testovacímu týdnu 

 PRACHATICE, STRAKONICE - 22. listopadu 2015 - 18:20 - Evropský testovací týden (od 20. 11. do 27. 11. letošního roku) je kampaň probíhající v mnoha státech Evropy s hlavním cílem zpřístupnit bezplatné testování na HIV infekci a letos nově na žloutenku typu B a C, a tím předejít pozdnímu odhalení infekce. V letošním třetím ročníku budou probíhat akce spojené s testováním po celé České republice. Akce je určena široké veřejnosti.

 Z redakční pošty: Občanské sdružení Prevent, Strakonice

www.dre-kon.cz   

    Nechat otestovat se může každý, kdo byl v minulosti vystaven riziku infekce HIV – zejména prostřednictvím nechráněného pohlavního styku nebo kontaktem s infikovanou krví při injekčním užívání drog. Více informací viz http://www.prevencehiv.cz/akce/evropsky-testovaci-tyden/

   Při této příležitosti bude v Kontaktních centrech Prevent Prachatice a Strakonice (KCP) probíhat orientační testování z kapilární krve (krev z prstu) na infekční choroby. Toto testování bude i pro širokou veřejnost v uvedeném týdnu bezplatné.

   V KCP testujeme anonymně na hepatitidy (žloutenky) B a C a na HIV. V nabídce jsou i testy na syfilis, které nabízíme ve specifickém režimu - v případě negativního výsledku probíhají testy anonymně, v případě pozitivního výsledku dochází - po předem dojednaném souhlasu klienta - k prolomení anonymity a zajištění léčby ve zdravotnických zařízeních.

   Celý proces včetně předtestového a potestového poradenství trvá cca 30 - 40 minut, výsledky jsou známy zhruba do patnácti minut od začátku samotného testování.

   Testování bude na obou KCP probíhat v pracovní dny od 20.11. do 27.11., a to od 8:30 do 10:00 hod.

   Zájemcům doporučujeme předem se v rámci provozní doby zařízení objednat na níže uvedených kontaktních údajích zařízení. Více informací o našich službách naleznete na www.os-prevent.cz v sekci Adiktologické služby.

Kontakty:
Kontaktní centrum Prevent Strakonice,
Komenského 174, 386 01 Strakonice
Tel: 383 322 357
Mail: kacko@os-prevent.cz

Kontaktní centrum Prevent Prachatice,
Primátorská 76, 383 01 Prachatice
Tel: 388 310 147
Mail: kacko.prachatice@os-prevent.cz

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist