Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Sezonu ve Vodním mlýně v Hoslovicích zakončí Podzim na vsi

 STRAKONICE, HOSLOVICE - 29. října 2015 - 16:45 - Muzeum středního Pootaví Strakonice zakončí sezonu ve Vodním mlýně v Hoslovicích v sobotu 31. října. K tomuto okamžiku si opět připravilo akci Podzim na vsi, jejímž hlavním námětem budou přípravy zabijačkových dobrot.

 Z redakční pošty: Lucie Kupcová, programový a marketingový pracovník, Muzeum středního Pootaví, Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Od 10:00 do 16:00 hodin návštěvníci uvidí, jak se připravují jitrnice, jelita, domácí tlačenka, škvarky, ovar či polévka prdelačka. K těmto dobrůtkám patří i čerstvý domácí chléb, který opět upečou pekařky strakonické pekárny. Nebude chybět ani muzika. K dobré náladě zahraje harmonikář.

   Ochutnávky zabijačkových dobrot doplní ukázky tradičních řemesel. Pletení košíků z proutí, dřevořezba, pletení výrobků z papírů, výroba šperků, práce s vlnou či prodej domácích marmelád. Pro děti bude připravena dílnička, kde si budou moci z domácí modelíny vymodelovat čuníka. Chybět nebudou při dobrém počasí ani tradiční dětské venkovní hry.



   Akce se uskuteční za každého počasí. Doplní ji prodej sušin, čajů, medoviny a vinutých perel. Připraveny jsou opět i komentované prohlídky areálu, a pokud to počasí dovolí, i spouštění mlýnského kola.

   Poslední říjnovou sobotou také uzavřeme návštěvnickou sezonu roku 2015 ve vodním mlýně. Případné prohlídky v zimním období budou možné pouze pro skupiny, po předchozí domluvě na tel.: +420 731 907 308, nebo na e-mailu: mlyn@muzeum-st.cz. Brány mlýna se opět otevřou na velikonoční akci v sobotu 19. března příštího roku.



 Ohlédnutí za letošní sezonou

   Ve vodním mlýně strakonické muzeum v tomto roce připravilo celkem 10 řemeslných akcí. Což je o dvě více než v loňském roce. Dosavadních devíti akcí se zúčastnilo 3832 návštěvníků. Celková návštěvnost akcí v roce 2014 byla 3937 lidí. Předpokládáme, že loňské číslo poslední akcí překonáme. Akce jsou velice ovlivněny počasím a dostupností mlýna. Proto si každého zvýšení počtu návštěvníků velice vážíme.

   V tomto roce mezi návštěvníky opět převažovaly rodiny s dětmi, které zde naleznou zábavu s poučením na celý den. Mnoho z nich se do mlýna rádo vrací za novými zážitky. Nejúspěšnější akcí v letošním roce byl zářijový Den řemesel (667) a za ním se v těsném závěsu drží květnové Vyhánění dobytka na pastvu (653).

   Úplnou novinkou byla akce Den mlynářů, v jehož rámci jsme návštěvníkům představili práci caletníka, jeho výrobky mohli také ochutnat, dále mletí mouky na kamenném mlýnku a na válečném mlýnku značky Škoda, určování tipů mouky, autorský folklórní cyklus Od zrna ke chlebu, dětské dílničky, pečení vdolků na drátě a mnoho dalšího. Akci navštívilo 479 lidí.

   Pro další sezonu opět plánujeme nespočet akcí a jednu velice zajímavou novinku. Nechte se překvapit.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist