Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 NÁZOR: Na křtu knihy byl i letec, brigádní generál Emil Boček

 STRAKONICE - 21. října 2015 - 16:43 - Konečně si po letech zapomnění uvědomujeme, co pro nás znamenají hrdinové z doby Druhé světové války, kteří bojovali na všech frontách proti nacistickému nepříteli a jeho spojencům. Seznamujeme se i s tím, jaké pohnuté osudy měli naši letci v Anglii, létající na křídlech RAF.

 Z redakční pošty: Karel Janský, Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Je skutečně velmi záslužným počinem, co pro připomenutí těchto vzácných lidí koná historik a nadšenec Dušan Vávra. Ten našim vojákům z Anglie věnoval i svoji čtvrtou knihu, shrnující jeho nelehké pátrání, pod názvem „Muži na správné straně I. díl – Letecký a pozemní personál v RAF“.

   Křest knihy proběhl 12. září na strakonickém hradě za účasti žijících válečných veteránů. Jedním z nich byl i přímý účastník zahraničního odboje z let 1939 – 1945, příslušník československého letectva ve Velké Británii, brigádní generál Emil Boček.

   Je škoda, že Strakonická televize ve svém zpravodajství z 28. září 2015 - 40. týden, komentující tedy již uskutečněnou událost, na tohoto výjimečného člověka nevzpomněla při vyjmenovávání přítomných válečných veteránů. A to pan generál vážil cestu do Strakonic až z Brna, skoro ve svých 93 letech...

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist