Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Den otevřených dveří ve strakonických domovech pro seniory

 STRAKONICE - 20. října 2015 - 21:17 - V našem Domově pro seniory i Domově se zvláštním režimem se uskutečnil ve středu 7. října Den otevřených dveří. Ten se každoročně koná v rámci Týdne sociálních služeb, jež má letos už sedmý ročník. Vznikl s cílem upozornit na sociální služby v České republice, jejich potřebnost a nezbytnost.

 Z redakční pošty: Olga Valešová, instruktorka sociální péče, Petr Martínek, vedoucí zařízení, Domov seniorů Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Návštěvníci našeho Dne otevřených dveří si mohli v době od 10:00 do 16:00 hodin prohlédnout areál domova, získat základní informace o poskytovaných pobytových službách, popřípadě se aktivně či pasivně zúčastnit pořádaných workshopů. Ve společenském sále si tak mohli přicházející návštěvníci vyzkoušet svoji zručnost při drátkování andělů a srdíček, skládání origamů – mimoňů, pletení srdíček z papíru anebo zdobení perníčků.

   V předsálí domova byla instalována zkouška "gerontoobleku". Je to pomůcka pro všechny z nás, která je určena k navození iluze stáří a nemoci. Vlastní zkušenost je nejlepší prostředek pro větší pochopení a znalost individuálních potřeb seniorů.

   V dopoledních hodinách se worskshopů zúčastnily tři třídy dětí ze základní školy F. L. Čelakovského Strakonice. Mnohé se vrátily i s rodiči ještě odpoledne, aby si dokončily jednotlivé výrobky. Od 13:00 do 15:00 hodin probíhala i prezentace a ukázka zdravotnické techniky i zdravotnického materiálu.



   Věříme, že se podle ohlasu návštěvníků Den otevřených dveří v našem zařízení vydařil a ten, kdo přišel mezi nás, měl možnost vidět na vlastní oči, jak se u nás žije.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist