Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Havelské posvícení v Bavorově všem krásně vonělo

 BAVOROV - 20. října 2015 - 21:05 - O posvícení, všechno to voní. Přesně tak se linula vůně čerstvě upečených houstiček i česnekových placek po bavorovské tržnici v sobotu 17. října zásluhou pekařského mistra Velké lóže pecařské z Lenory Augustina Sobotoviče a jeho kolegyň. První podzimní farmářský trh zde však přichystal i další lákavou škálu pochutin a rukodělných výrobků.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Rozmanitá nabídka, od domácích jogurtů a jiných mléčných a masných výrobků, přes užitkovou keramiku a drátkované andělíčky, až k umně vyvedeným suchým vazbám i živým květům, lákala návštěvníky z místa i okolí. Stejně jako v dřívějších dobách se při posvícenském posezení u dechovky sešlo mnoho příbuzných a známých, na dostatečné občerstvení dbali jako obvykle členové místního Sboru dobrovolných hasičů.

   Malí návštěvníci si v tržnici našli dětské tvoření a vzdělávací koutek s úkoly z oblasti přírody, který připravila paní učitelka Marie Jandová ze Základní školy Bavorov s žáky 9. třídy. O tradiční zdobení hnětýnek a ukojení mlsných jazýčků se postaraly její kolegyně z mateřské školy.

   Dalším lákadlem pro děti se stala nová lipová chaloupka, ozdobená mechem a kapradím, i dřevěné sošky Křemílka a Vochomůrky, jež městu daroval zdejší řezbář Václav Cinádr. Večerní posvícenskou zábavu pro příznivce strakonické skupiny Parkán zajistil nájemce místního kulturního domu.

   Do konce roku ožije bavorovská tržnice ještě dvakrát. Město i ostatní místní organizace však chystají i další akce pro návštěvníky různých věkových kategorií.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist