Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 FOTO: Umění graffiti ve strakonickém Domě dětí a mládeže

 STRAKONICE - 8. října 2015 - 20:53 - Diváci, kteří procházeli v sobotu 12. září odpoledne kolem strakonického Domu dětí a mládeže, mohli na parkovišti přímo před budovou shlédnout událost, která představila hip hopovou kulturu tak, jak jí veřejnost nezná. V dnešním, druhém článku, se zaměříme na umění graffiti, tedy graffiti jam.

 Z redakční pošty: Dům dětí a mládeže Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Úvodem je nutné říci, že celá scéna před DDM byla součástí festivalu Strakonice nejen sobě, multižánrového festivalu pro všechny generace, který proběhl ve dnech 9. až 13. září. Na 22 scénách v 39 programech se vystřídalo na 600 účinkujících. Na této scéně probíhal program v režii CAN Production, umělecky zaměřené skupiny ze Strakonic.

   Návštěvníci měli možnost vidět sprejery, takzvaných writers, kteří pomocí sprejů vytvářeli díla složená z textů a obrazů, zvaných graffiti, na konstrukci z latí s rozměry 2,5 m x 2,5 m x 2,5 m a obalenou fólií. Ti odvážnější si dokonce mohli základy tohoto umění sami vyzkoušet. Tuto možnost nakonec uvítala velká část obecenstva.

   Odpolední „malování“ zpestřila přednáška o historii hip hopové kultury vedená Jakubem Sigmundem, konající se v prostorách DDM Strakonice. O přednášku byl překvapivý zájem a byla přínosem jak přímo pro „milovníky“ hip hopu, tak i pro širokou veřejnost.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist