Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Podzimní slunce lákalo k pochodu kolem Bavorova 

 BAVOROV - 8. října 2015 - 20:03 - Ten, kdo se v sobotu 3. října vydal na I. ročník Podzimního pochodu kolem Bavorova, organizovaný zdejším městským úřadem, určitě nelitoval časného vstávání. Krátká trasa na 10 kilometrů a dlouhá na 17 kilometrů přichystaly turistům ve věku od předškolního až po seniorský úžasnou podzimní přírodní scenérii.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Když se sluníčko ostýchavě protáhlo ranní mlhou dokonce účastníky pochodu ještě příjemně zahřálo. Zastávka v lokalitě zvané Podhory v nadmořské výšce 475 metrů poskytla chodcům nádherný pohled na osvícenou východní část města. Stopy podzimu v podobě pestrobarevných listů a zralých ovocných plodů vybízejících k ochutnávce provázely pochodující na každém kroku.

   Obě trasy vedly dále přes osady Bavorovské Svobodné Hory, Čichtice a Blanici a podél klidně plynoucí řeky Blanice, kde se větvily na krátkou a dlouhou, vedoucí dále přes sousední Hájek, Tourov, Štětín a Útěšov zpět ke startu u bavorovského koupaliště. První cesta směřovala přes louky k takzvané Cihelně, poté k výchozí pozici v Bavorově. "Živou kontrolu" s malým občerstvením v osadě Blanice zajišťovali značitelé pochodu Aleš Dvořák a Václav Blahout.

   Na trasách si výletníci v doprovodu šesti psích přátel na kontrolních stanovištích opisovali do průvodního listu s mapou po částech heslo: "Kde je vůle, tam je cesta". V cíli si za ně všichni z čtyřicítky zúčastněných vysloužili pamětní list a lízátko.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist