Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Malá okružní křižovatka Ellerova - Na Ohradě byla otevřena

 STRAKONICE - 25. září 2015 - 00:00 - Ve středu 23. září byla za přítomnosti zástupce Krajského úřadu Jihočeského kraje Milana Veleby uvedena do provozu Malá kruhová křižovatka Ellerova – Na Ohradě. Stalo se tak po třech týdnech výstavby.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, mluvčí radnice, Strakonice

www.dre-kon.cz   

    Slavnostního okamžiku se za město Strakonice, jako investora akce, zúčastnili starosta Břetislav Hrdlička a místostarosta Milan Jungvirt.
Společně se statutárním zástupcem zhotovitele díla, akciové společnosti Prima, Stanislavem Bočánkem, byla po krátkých proslovech slavnostně přestřižena pamětní páska.

   Celkové náklady na zhotovení malé kruhové křižovatky činily 2 194 627 korun bez DPH. Firma Prima nabídla do výběrového řízení cenu za zhotovení stavby ve výši 1 491 657 korun. Ve výběrovém řízení uspěla Prima jako druhá za společností Protom Strakonice, ale ta od realizace díla odstoupila. Během zhotovení stavby byly náklady zvýšeny o 195 970 korun kvůli vícepracím, které se v jejím průběhu objevily.

   Součástí stavby bylo zřízení bezpečnostních prvků v ulici Na Ohradě celkovým nákladem 507 000 korun, z čehož částkou 200 000 korun přispěl Jihočeský kraj z dotačního titulu Podpora zřízení bezpečnostních prvků na komunikacích. Stojí za to připomenout i úsporu zhruba 20 000 000 korun, za které měla být podle původního záměru v minulosti tato kruhová křižovatka vybudována. Její současná podoba se účelově nijak neliší od původního záměru a kruhová křižovatka poskytne naprosto srovnatelný komfort pro řidiče jako původně navržená podoba.

   Vedení města si velmi váží pohotového a zodpovědného přístupu firmy Prima, a.s., která poté, co se ujala stavby, realizaci tohoto díla zvládla v rekordním čase. Samotná stavba nebyla nijak jednoduchá, neboť se realizovala za plného provozu, což značně ztížilo pracovní podmínky stavbařům. Stavební práce byly zahájeny 1. září a dokončeny byly 20. září.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist