Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Úpravna vody v Pracejovicích je nyní ve zkušebním provozu

 STRAKONICE - 22. září 2015 - 8:44 - Třetí nejvýznamnější investicí na poli vodohospodaření ve Strakonicích je po úpravně vody Hajská a čistírně odpadních vod novinka - pracejovická úpravna vody. Byla zrekonstruována za téměř 145 milionů korun. Od 1. června letošního roku je toto vodohospodářské dílo ve zkušebním provozu. Voda však už brzy poteče i z kohoutků v domácnostech.

 Z redakční pošty: Markéta Bučoková, mluvčí radnice Strakonice

www.dre-kon.cz   

   Rekonstrukce a modernizace úpravny vody Pracejovice proběhla za účelem zvýšení kapacity úpravny na 59 litrů vody za sekundu a zajištění výroby kvalitní pitné vody pro město Strakonice. Realizací akce je vytvořen předpoklad pro zásobování více než 11 000 obyvatel kvalitní pitnou vodou.

   Práce na této rozsáhlé akci začaly v září 2013. Od 1. června letošního roku běží zkušební provoz této úpravny, při kterém se velmi pečlivě sleduje kvalita upravované vody, jenž by měla začít proudit do strakonických domácností již na přelomu léta a podzimu.

   V této souvislosti nabízí správce zařízení Technické služby Strakonice zajímavou akci. Přichází s nabídkou možné odborné exkurze v Úpravně vody Pracejovice v délce trvání 60 – 90 minut pro laickou, ale i odbornou veřejnost. Vzhledem k rozloze objektu bude vhodné utvořit vždy skupinky zájemců po maximálně 15 účastnících. Na zajímavé a obohacující přednášce se zájemci mimo jiné dozví, co všechno předchází tomu, než si doma můžeme natočit sklenici čisté vody.

   Každá návštěva, ať už společně organizovaná, či individuální, musí být předem domluvena, k čemuž bude na webových stránkách technických služeb sloužit formulář. Díky němu se zájemce zaregistruje a následně mu bude na jeho e-mailovou adresu zasláno přesné datum exkurze.

   Přihlašovací formulář bude zprovozněn v průběhu měsíce září a veřejnost o jeho existenci bude v předstihu informována pomocí médií a webových stránek města Strakonice. Zájemci budou mít možnost rezervaci učinit i telefonicky. Veškeré informace budou zveřejněny v dohledné době na webových stránkách technických služeb, města Strakonice, denících a Zpravodaji města Strakonice.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist