Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Městské muzeum Volyně vás přátelsky zve na kulturu v září

 VOLYNĚ - 27. srpna 2015 - 23:00 - Městské muzeum ve Volyni, Školní 744 – tvrz, 387 01 Volyně, tel.: 383 372 481, 606 636 908,
e-mail: info@muzeum-volyne.cz, web: www.muzeum-volyne.cz, otevřeno: úterý až neděle 9–17 hod., vás srdečně zve na programy v  září.

 Z redakční pošty: Městské muzeum Volyně

www.dre-kon.cz   

čtvrtek 10. září od 17 hodin, HISTORIE – TVRZ
POKOUTNÍ KRUH PRÁCHEŇSKÉ VLASTIVĚDY – JENÍK A CIZOLOŽNICE RŮŽENA

Další z pravidelných setkání zájemců o vlastivědu a historii širšího Prácheňského kraje ve volyňském koutě. Téma večera: Muži, ženy a pojímání mravnosti ve 2. polovině 19. století. Jednotlivé roztodivné příběhy z Prácheňska.

sobota 12. září od 18 hodin, KONCERT – GALERIE NA SHLEDANOU
PAVEL DRBAL & PIA FRENZEL – RADOST I ŽAL

Francouzská a německá barokní hudba pro dvě violy da gamba. Hudební náhrobek Tombeau Les Regrets od skladatele Jeana de Saint-Colombe s částmi Umíráček, Slzy, Bárka Áronova, Pole elysejská... Ale zaznějí i veselejší skladby od J. B. de Boismortiera, M. Maraise, G. Fingera a F. Couperina.

... až do 13. září, VÝSTAVA – TVRZ
JOSEF KREJSA – ZE DŘEVA HUSOVA KRAJE

Pupava pod křížem, kapraď v pralese, šumavské madony, umrlčí prkna, odlesky jezer i zbytky helfenburské slávy. Dřevoryty vícebarevné i černobílé, všechny J. K. fecit. Průřez grafickou tvorbou významného husineckého rodáka, malíře a grafika Josefa Krejsy (1896–1941).

pátek 18. září od 18 hodin, VERNISÁŽ VÝSTAVY – TVRZ
ČEPUJEME VOLYŇSKÉ PIVO!

Jednotlivé pivovarské hospody a hostince Měšťanského pivovaru ve Volyni před rokem 1925. Bavorov, Bušanovice, Čepřovice, Čestice, Čkyně, Husinec, Jinín, Nový Svět, Soběšice, Strakonice, Strašín, Vlachovo Březí a Volyně. Výstava potrvá až do 5. prosince 2015.

pondělí 21. září od 19 hodin, KONCERT – TVRZ
WALTER PHISHBACHER NEW YORK ACOUSTIC TRIO

Originální jazzové kompozice, bravurní klavírní improvizace a nespoutaná energie. Trio newyorského jazzrockového pianisty Waltera Fischbachera dále tvoří Goran Vujič na baskytaru a Ulf Sticker na bicí. Web: www.phishbacher.com/ny3.

středa 23. září od 19 hodin, PŘEDNÁŠKA & PROJEKCE – MĚSTSKÉ KINO
STANISLAV GROF A PSYCHOLOGIE BUDOUCNOSTI

Přednáška Jiřího Zemánka o zakladateli a vůdčím teoretikovi transpersonální psychologie a psychiatrovi Stanislavu Grofovi, který svou novou kartografií psýché radikálně rozšířil porozumění lidské psychice i možnosti psychoterapeutické práce. Navíc projekce filmu Stanislav Grof. Výzkumník, spisovatel, učitel a vizionář. První doplňková akce k projektu Překročení prahu.

pondělí 28. září od 9 hodin, VÝLET – TVRZ
MÍSTA V KRAJI – ŠVEJCAROVA LHOTA

Muzejní ráno, tj. výstava jednoho rána a krátké povídání, s následným pěším vlastivědným výletem. Cestou komentáře historické i jiné. Trasa dlouhá cca 15 km. Sraz na nádvoří tvrze v 9:00.

... až do 28. září, VÝSTAVA – TVRZ
LÉTA VÁLKY 1939–1945. ŽIVOT V PROTEKTORÁTNÍ VOLYNI

Široká sonda do mikrosvěta tehdejšího města. Od příchodu wehrmachtu až k osvobození. Obchodníci, řemeslníci a další živnostníci. Úřady, školy a spolky. Češi, Němci i Židé. Osobnosti i konfidenti. Kulturní dění a přídělový systém... Fotografie, plakáty a vyhlášky, reklamy i zboží, dokumenty a vzpomínky, móda, předměty denní potřeby...

po celé září, VÝSTAVA – TVRZ
MALÍŘ A JEHO PES – ALOIS BOHÁČ A RIGA

Obrazy, texty, artefakty. Středobodem každodenního života akademického malíře Aloise Boháče (1885–1945) byl jeho pes Riga (1920–1933), který nebyl jen obyčejným domácím mazlíčkem, ale stal se trvalou součástí Boháčova výtvarného i literárního díla. Výstava potrvá až do 24. října 2015.

po celé září, VÝSTAVA – TVRZ
TŘI FARÁŘI, TŘI POLÍŘI A JEDEN MALENICKÝ DOMEK

Stavba nového domu faráře, archiváře a spisovatele Františka Teplého (1867–1945) v Malenicích u Volyně v letech 1908–1927. Přátelé Jindřich Šimon Baar a František Špalek. Zedníci, kameníci, tesaři, truhláři, sklenáři a další řemeslníci z kraje. Výstava potrvá až do 31. října 2015.

po celé září, VÝSTAVA – GALERIE NA SHLEDANOU & TVRZ
PŘEKROČENÍ PRAHU – O SMRTI A ZNOVUZROZENÍ

Zastavení v čase konce a nového začátku. První část projektu Překročení prahu – pocty transpersonálnímu psychologovi Stanislavu Grofovi – jenž ve dvou po sobě jdoucích proměnách vypravuje příběh iniciace. První instalace s ústředním motivem Stromu života evokuje prostřednictvím soch a obrazů Habimy Fuchs a Jana Pražana a citátů z děl básníků, filozofů a mystiků rituál přechodu. Sochy a originály kreseb Habimy Fuchs až do sklonku října instalovány v prvním patře tvrze. Instalace potrvá až do 31. května 2016.

Změna programu vyhrazena.

Jednotlivé prostory:
TVRZ – Školní 744, Volyně
GALERIE NA SHLEDANOU – hřbitov Malsička
MĚSTSKÉ KINO – náměstí Svobody 41, Volyně

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist