Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 OBRAZEM: Ohlédnutí za milým pouťovým víkendem v Bavorově

 BAVOROV - 27. srpna 2015 - 22:40 - Pestrý program pouťového víkendu v Bavorově zahájila v pátek 14. srpna v Panském domě vernisáž ke 150. výročí založení bavorovské pošty. Kromě místních patriotů a bývalých i současných zaměstnanců zdejší a vodňanské pošty se zde tentokrát sešli také zástupci České pošty pro jižní Čechy a delegáti Poštovního muzea, z jehož depozitáře ve Vyšším Brodě jsou některé exponáty zapůjčeny.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

   Do konce září si návštěvníci mohou prohlédnout dobové pošťácké uniformy, historické schránky na dopisy, původní razítka i staré poštovní známky, obálky s příležitostnými razítky nebo se seznámit s historií českého poštovnictví i pošty místní. K vidění jsou i návrhy známek žáků ZŠ Bavorov, maketa poštovní přepážky a mnoho dalších zajímavostí z tohoto oboru.

   K tomuto jubileu bylo Českou poštou vydáno i příležitostné razítko, které je možné získat na bavorovské poště do 13. září letošního roku. Kromě Síně tradic s výroční výstavou byly celý víkend pro návštěvníky pouti otevřeny i Malé světy, které lákaly příznivce miniatur domků, obchůdků i selských stavení.

   Sobotní ráno odstartovalo I. Podzimními zkouškami ohařů a malých plemen, jež zde zorganizoval Okresní myslivecký spolek ST za vydatné spolupráce členů MS Haniperk Bavorov. Přírody a jejích krás si užily tento den také rodiny s dětmi, které se vydaly odpoledne na Helfenburk, kde s pomocí pana kastelána uspořádala Lesní správa Vodňany Den s lesy ČR. Pro malé účastníky byly cestou na hrad připraveny dovednostní a vědomostní úkoly, za něž si vysloužili odměnu. Na obou akcích se několikrát rozezněly zvučné nástroje i hlasy Pootavských trubačů.

   Sportování následovalo v sobotu i na bavorovském hřišti, kde se utkal místní Sokol muži s FK Junior Strakonice v 1. mistrovském zápasu. V napínavém klání plném emocí na straně diváků i hráčů nakonec vybojovali výhru 4:2 domácí. Vítězství pak fotbalisté oslavili na tradiční večerní pouťové zábavě v KD Bavorov, kterou pořádali kolegové z týmu Sokol Bavorov 35+. Všem příchozím hrála k poslechu i tanci kapela Scéna.

   V neděli zazněly při ranní mši svaté v našem kostele písně k poctě Panny Marie v podání bavorovského a vodňanského chrámového sboru, sváteční den poté pokračoval na náměstí plném stánků a pouťových atrakcí při přátelských setkáních a další zábavě na zahradě Panského domu. Při poslechu Temelínky i Husmen country využili pouťoví hosté zajištěné občerstvení. Příjemné posezení pod stany nenarušil ani náhlý dlouho očekávaný déšť.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist