Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 

 Do Bavorova za mladou tvorbou, retro kočárky i krásou fezů

 BAVOROV - 12. srpna 2015 - 17:04 - Prostory síně tradic Panského domu v Bavorově ožily posledního červencového dne pestrými barvami prací mladé výtvarnice Alžběty Vláškové. Výstava jejích maleb, kreseb a fashion designu tu potrvá do 30. září. Zajímavostí tu však návštěvníci najdou ještě více.

 Z redakční pošty: Renata Fencová, Bavorov

www.dre-kon.cz   

    Návštěvníky přivítal na vernisáži starosta města Miroslav Fenc. Autorka vystavených prací, dvaadvacetiletá rodačka z Písku Alžběta Vlášková, se poté představila úctyhodným přehledem absolvovaných uměleckých, výtvarných, oděvních a designérských škol, a také promluvila o vystavených dílech.

   Součástí její už čtvrté samostatné výstavy je módní design, kresby a malby. Jejich motivem se stávají postavy, zátiší, květiny či dravci. Mladá umělkyně používá při tvorbě rozmanité techniky a materiály - přírodní uhel, olejové barvy, tempery, barvy na kov a další, ke zhotovení oděvů jí posloužila například organza či netradičně textilie určená pro výrobu koupelnového závěsu.

   Za dosavadní nedlouhou, ale bohatou tvůrčí kariéru stihla Alžběta Vlášková vystavovat svá díla na různých místech jižních Čech společně s dalšími mladými nadanými tvůrci již osmkrát. Dvakrát se představila i v sousedním německém Deggendorfu. Originální díla písecké kreativní umělkyně, jež je členkou skupin P.U.B. (Prácheňská umělecká beseda) a L.U.B. (Lepší umělecká beseda), budou v Bavorově k vidění do konce září.

   Kromě uvedené expozice hosty zaujaly i dobové fotografie Bavorova, přehledy z historických událostí města, informace o činnosti místních spolků nebo výstavka fezových nálepek. Do konce turistické sezóny se příchozí mohou těšit i pohledem na retro kočárky ze sbírky Markéty Kubové, k nimž přibude v polovině srpna výstava ke 150. výročí založení bavorovské pošty.

  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist