Hlavní strana
 

Zprávy - Kriminalita - Sport - Kultura - Fotoreportáže - Pozvánky - Inzerce

 
Reklama u nás se vyplatí. Více..

Reklama u nás se vyplatí. Více..

www.foto-show.cz

Reklama u nás se vyplatí. Více..

Reklama u nás se vyplatí. Více..

 

 

 

www.strakonickonews.cz - Kultura

  Vyšla kniha detektivních povídek ze Strakonicka

 STRAKONICE - 6. května 2010 - 11:14 - V těchto dnech vychází kniha detektivních povídek, které se odehrávají na Strakonicku, nazvaná Přirozená plachost. Jejím autorem je bývalý strakonický kriminalista Jaroslav Andrlík. 

 Text: Tomáš Přibyl 

Reklama u nás se vyplatí. Více...     Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Jaroslav Andrlík se narodil v Plzni a od roku 1974 žil ve Strakonicích. U policie pracoval šestatřicet let a postupně se propracoval z obvodního oddělení na kriminálku. Psal povídky z policejní práce, které vycházely v regionálním tisku. Loni v dubnu zemřel a knihu jeho povídek Přirozená plachost vydal letos jeho syn a městský architekt David Andrlík. "Vnímám to jako dluh, který jsem chtěl splnit," řekl David Andrlík. 

   Útlá knížka obsahuje deset detektivních povídek a jednu rybářskou. Jde o smyšlené příběhy, které ale inspirovaly skutečné události. "Myslím, že je to napsané čtivou formou," řekl David Andrlík. Povídky se odehrávají ve Strakonicích, ale i na Blatensku nebo u obce Lnáře. Některé jsou úsměvné, jiné naopak vážné. Kriminalistická dvojice v nich řeší například krádeže, podvody, ale podílí se třeba i na vyšetřování vražd. Kniha je zajímavá tím, že ukazuje skutečnou kriminalistickou práci, která je na hony vzdálená dnešním americkým detektivním seriálům. 

   Knihu je možné koupit od tohoto týdne například ve strakonickém infocentru nebo na hradě. Vyšla nákladem tisíc kusů - dvě stě dostala radnice pro propagaci. Rada města vydání knihy podpořila grantem. "Účelem není zisk, ale zachovat vzpomínku na otce a dostat jeho povídky mezi lidi," doplnil David Andrlík. 

Zvětšit Titulní strana obálky nové knihy.