Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Zámecká galerie uvede inspirované fotografie Jaroslava Gutha

 STRAKONICE - 28. srpna 2014 - 11:38 - Výstavu autorských fotografií Jaroslava Gutha nazvanou Inspirováno XYZ otevře strakonické Muzeum středního Pootaví v Zámecké galerii strakonického hradu v úterý 2. září. Vernisáž na přání autora se konat nebude. Informovala o tom vedoucí oddělení programu a propagace muzea Lucie Kupcová.

 Text: Zdeněk Přibyl, pozvánku poskytlo MSP Strakonice

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Výstava bude přístupná veřejnosti od úterý do pátku, od 13:00 do 16:00, v sobotu a o svátcích od 9:00 do 12:00, a to až do 28. září. Vstupné bude dobrovolné.

   Lucie Kupcová ze strakonického muzea nám poskytla také základní informace o autorovi. Jaroslav Guth se narodil 28. ledna 1940 v Rychnově nad Kněžnou. Pracoval v oboru světelná technika, ale zároveň se věnoval propagaci, výstavám a fotografii. Vytvořil řadu kalendářů a knih o starožitných zbraních, hodinách, skle apod. Spolupracoval s předními historiky umění a pracoval se sbírkami v muzeích a památkových objektech.

   Byl také členem prvního českého klubu fotografů v Praze, vystavoval na několika výstavách a publikoval i v tisku. Původní zaměření na klasickou černobílou fotografii doplňuje využíváním nových možností pro zdůraznění myšlenky a účinku díla.

   Výstava Inspirováno XYZ vznikla z většího souboru fotografií  inspirovaných myšlenkami a díly osobností, vědců, umělců a spisovatelů.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...