Zprávy  Kriminalita  Od čtenářů  Kultura  Fotoreportáže  Inzerce  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Malíř Jiří Řeřicha představí rozsáhlou tvorbu, plátna i kresby

 STRAKONICE - 25. července 2014 - 15:32 - V rámci oslav 120 let od svého založení připravilo strakonické Muzeum středního Pootaví výstavu prací akademického malíře Jiřího Řeřichy. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 31. července v 17:00 ve výstavních prostorách strakonického hradu. Přístupná bude výstava od 1. srpna do 31. října. Informovala o tom vedoucí oddělení programu a propagace muzea Lucie Kupcová.

 Text: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Návštěvníci si podle jejích slov budou moci prohlédnout rozsáhlou tvorbu Jiřího Řeřichy z let 2000 až 2014, velká plátna i přípravné kresby k obrazům. Kromě figurálních kompozic tu budou i přírodní motivy. Výběr z obrazů autor doplní grafickými pracemi provedenými technikou sucvhé jehly.

   "Autor své obrazy tvoří v širších cyklech, kde jedno téma rozvíjí v různých variantách. Z tematických okruhů ve Strakonicích vystaví například obrazy Jezdec, Podivné houby - podivní lidé, Market, Na chalupě, Hospody, Čtenář atd.," uvedla Lucie Kupcová.



   Jiří Řeřicha (ročník 1951) je rodákem z Písku. Studoval nejprve výtvarné zpracování keramiky na Střední průmyslové škole keramické v Bechyni. Pokračoval v Ateliéru figurální malby u profesora Karla Součka na Akademii výtvarných umění v Praze. Tam také absolvoval uměleckou aspiranturu v oboru umělecké výchovy.

   Svými pracemi je zastoupen galeriích v Liberci, Hluboké nad Vltavou, pražské Národní galerii, v Jihočeském muzeu v Českých Budějovicích, ale také například v Moskvě či Domě humoru a satiry v bulharském Gabrově.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...