Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Poetičtí slavíci nad Otavou ve strakonické knihovně

 STRAKONICE - 10. června 2013 - 15:13 - Setkání jihočeských básníků tří generací se 5. června uskutečnilo ve strakonické Šmidingerově knihovně. Svá poetická křídla Slavíci nad Otavou roztáhli už potřetí, a to po dlouhých šesti letech.

 Z redakční pošty: Mike Perry a Ludmila Klhůfková

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   Duchovní otec těchto podvečerů, Miroslav Kovářík, si spolu s Radkem Bláhou tentokrát pozvali osm básníků, kteří prošli Zeleným peřím. Milovníci poezie vědí, že to byl autorský rozhlasový pořad M. Kováříka, ve kterém jedinečný interpret tvorby českých i světových básníků představoval mladé začínající autory a pomáhal jim rozlétnout se do podvědomí posluchačů. Po zrušení Zeleného peří na rozhlasových vlnách M. Kovářík přenesl svůj pořad na prkna pražské Malostranské besedy a příležitostně i na jiná pódia, aby dál mohl pomáhat mladým básníkům a poskytnout prostor pro zviditelnění těm již "zavedeným".

 

   A tak jsme si ve čtvrtek vedle veršů ostříleného barda Jiřího Staňka ze Stach poslechli i tvorbu mladého autora Marka Dunovského nebo lékaře Václava Bočka z Písku, místního knihovníka Petra Kalaše, učitele Michala Štěpánka či Sebastiana Petrpana. Strakoničák Mudr. Martin Gregora to sice na setkání nestihl, ale i tak se u jeho vtipných básniček publikum upřímně pobavilo. Jak však ukázal bleskový průzkum M. Kováříka na závěr setkání, ten večer přítomné nejvíc oslovila poetika mladého básníka a redaktora Radka Štěpánka, který sklidil velké uznání přítomných.

 

   Na večeru s poetickými slavíky, co se slétli na Otavou, jsem vstupy jednotlivých autorů mohl oddělovat já se svými písničkami a měl jsem tak možnost představil svou hudební tvorbu strakonickému publiku, za což jsem velmi rád. Bylo to totiž nádherné a inspirativní setkání lidí, kteří se navzdory pragmatické době stále ještě dokáží dívat na svět i poetickýma očima.

 

 

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...