Zprávy   Kriminalita   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   FACEBOOK   Redakce   Reklama   Odkazy
  

 

 Předmětem měsíce jsou nyní v muzeu obrázky Jiřího Rejžka

 STRAKONICE - 6. května 2014 - 18:48 - Strakonické Muzeum středního Pootaví i v nové sezóně navázalo na dobrou zkušenost s představováním zajímavostí ze svých sbírek formou předmětu měsíce. Tentokrát je to však ještě jinak - předmětem měsíce je výstavka prací čestného občana Strakonic, malíře Jiřího Rejžka.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto Muzeum středního Pootaví, Strakonice

Reklama u nás se vyplatí. Více...    Reklama u nás se vyplatí. Více...

   "Vzhledem ke 100. výročí narození jedné z nejvýraznějších osobností strakonické výtvarné scény – malíře Jiřího Rejžka, který byl teprve před měsícem přijat na pomyslný Olymp strakonického obyvatelstva a jmenován čestným občanem města, připravilo muzeum malou výstavu ve vstupní hale," vysvětlila vedoucí oddělení programu a propagace Muzea středního Pootaví Lucie Kupcová.

   Na výstavce muzeum představuje nejen malířovu tvorbu, uchovanou v muzejních sbírkách, ale i některé střípky z jeho barvitého života a působení ve Strakonicích. Jiří Rejžek byl totiž jak skvělým výtvarníkem, tak i nezapomenutelným pedagogem a tak trochu renesanční osobností v dobrém slova smyslu.

   "Přijďte tedy i vy, kteří jste ho znali nebo máte rádi obrazy zapomenutých Strakonic, zavzpomínat na tohoto jedinečného člověka," zve Lucie Kupcová jménem muzea.

  
  

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2008 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...